Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü 4. Gününde

Yürüyüş, İstanbul ve Diyarbakır'dan devam ederken, HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ve HDP'li vekiller Meclis'te basın açıklaması yaptı.

HDP’nin Meclis darbesine karşı başlattığı "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" dördüncü gününde. Yürüyüş, İstanbul ve Diyarbakır'dan devam ederken, HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ve HDP'li vekiller Meclis'te basın açıklaması yaptı.

KanalD'den Skandal Sansür!

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Leyla Güven ve Musa Farisoğlulları'nın vekilliklerinin düşürülerek tutuklanmalarının ardından Edirne ve Hakkari'den başlattığı "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" dördüncü gününde İstanbul ve Diyarbakır'dan devam ediyor. Yürüyüşün Edirne kolunda Beşiktaş'taki DİSK Genel Merkezi ziyaretinin ardından saat 19.00'da Abbasağa Parkı’nda halk buluşması gerçekleştirecek.

Hakkari kolu ise, Diyarbakır’da demokratik mücadele programı kapsamında Diyarbakır Barosu'nu ziyaret etti. Yürüyüşe, 3 ayrı heyet şeklinde STK ve esnaf ziyaretlerine devam edilecek.

Polis HDP’li milletvekilinin yüzüne gaz sıktı!

MEDYA AMBARGOSUNA YANIT: EBA TV KADAR İZLENMİYORLAR

HDP Meclis Grubu da Grup Başkan Vekili Meral Danış Bektaş ile birlikte Meclis'te bir basın açıklaması düzenledi. Ana akım medyanın HDP üzerindeki ambargosuna tepki gösterilen açıklamada, Bektaş, "6,5 milyon oy alan HDP temsilcilerini çıkarmamakla AKP'nin emrinde olduklarını bütün dünyaya ilan ediyorlar. Bu kanallar EBA TV kadar izlenmiyor. Tarafsızlık ilkelerine uyun yoksa siz de AKP ile birlikte gideceksiniz" dedi.

SAVAŞ POLİTİKALARINA TEPKİ

Bektaş, aynı zamanda şunları kaydetti:

"Şu anda açlık ve yoksulluk sınırı vahim bir tablodayken, insanlar pandemiyle mücadelede aynı zamanda açlıkla mücadele ederken ülkenin kaynaklarının, halkın sofrasındaki ekmek hakkının  bombalara, SİHA'lara, dağ taş bombalamaya harcanması da halkın ekonomik haklarının ihlalidir."

AKP'liler her ne kadar suni gündemlerle  konuları değiştirmeye çalıştırsa da Türkiye'nin gerçek gündemi açlık ve yoksulluktur. 25 milyon insanın yoksulluk sınırında olduğu bir ülkede iktidar gökten gündem indirse kaybetmeye mahkumdur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı