Davutoğlu: Benim de kimlik bilgilerim çalındı

Finlandiya Başbakanı Juha Spila ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Davutoğlu şunları söyledi:, “Kişisel verilerin sızdırılması ve ele geçirilmesi konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Milletimiz gerekli tedbirlerin...

Finlandiya Başbakanı Juha Spila ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Davutoğlu şunları söyledi:, “Kişisel verilerin sızdırılması ve ele geçirilmesi konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Milletimiz gerekli tedbirlerin alındığından endişe etmesin. Dün Binali Bey’den yapılması gereken çalışmalar konusunu da ele aldık. Benim kişisel verilerim ne kadar önemliyse bütün vatandaşlarımızın kişisel verileri önemlidir.''

Öte yandan kendi bilgilerinin de çalındığını söyleyip ''yüreklere su serpen’ Başbakan, “Benim de evimin adresi beyan edilmiş, sormuş olsalardı söylerdim. Misafir olmak isteyen varsa buyursun gelsin'' diye konuştu.

Önce inkar, sonra soruşturma

Bir internet sitesinde ''Turkish Citizenship Database’ (Türkiye Vatandaşları Veritabanı) başlığıyla yayınlanan dosyada 2009 yılındaki seçmen listesinde olan 49 milyon 611 bin 709 kişinin TC kimlik no, isim, soy isim, anne ve baba adı, cinsiyet, doğum tarihi ve yeri, nüfus kayıt yeri ve açık adres gibi nüfus bilgilerinin yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise dün “50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı haberi doğru değil. Bu olayın güncel değeri yok'' diyerek sızmayı reddetmişti.

Diken’in geçen pazar günü duyurduğu yaklaşık 50 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığına dair haber, iktidara yakın Sabah gazetesi tarafından yalan olarak nitelendirilmiş, ancak gerçek çok kısa sürede ortaya çıkmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yaklaşık 50 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin haber üzerine soruşturma başlatmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Basını özgür bir Türkiye, demokrasimiz için şarttır
Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak