Davutoğlu geleceksizlikten yakınan gence cevap verdi:Bunun sorumlusu biziz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, geleceksizlikten yakınan bir gence, gençliğin durumunun bu hale gelmesinden sorumlu olduğunu söyledi.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Muş’ta parti çalışmaları kapsamında gençlerle buluştu. Davutoğlu, gençlerin sorularını yanıtlayarak önerilerde bulundu. Davutoğlu, geleceğini görememekten dolayı isyan eden bir gence şu yanıtı verdi:

"5 SENE ÖNCE ÜMİT VARDI"

“Eğer siz bugün geleceğe karamsarlıkla bakıyorsanız bunun sorumlusu sizler değilsiniz, başta ülkeyi yönetmekte olanlar olmak üzere hepimiziz. 5 sene önce ben buralara Başbakan olarak geldiğimde daha ümit vardı. Geleceğe dönük beklenti vardı.”

Ayrıca demokrasi reformunu da değerlendiren Davutoğlu, “Özgürlüğü dışarıdan birilerinin biçtiği gibi giyenler, dışarıdan birileri ‘çıkar o elbiseyi dediğinde de çıkarırlar. Son gülerde üzülerek izliyorum, geçmişte beraber bu konuları konuştuğumuz arkadaşların tutumunu. Trump iş başındayken otoriterliğin felsefesini, kitabını yazıyorlardı neredeyse, Biden geldi diye bir anda reformlar ekolüne geri döndüler. Bu kavramları içselleştirmemiş insanlar. Kendileri güç sahibi değilken özgürlük ve demokrasi isterler, kendileri güç sahibi olduklarında da başkalarının özgürlüklerini demokrasilerin kısıtlarlar'' diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor