Davutoğlu: Mezhep savaşlarını körükleyecek yaklaşımlardan uzak durulmalı

AKP'nin uzun süre dış politikadaki 'akıl hocası' ve dışişlerindeki başarısızlıkların birinci elden sorumlusu olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "sivillerin korunması...

AKP'nin uzun süre dış politikadaki 'akıl hocası' ve dışişlerindeki başarısızlıkların birinci elden sorumlusu olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "sivillerin korunması gerektiğini" vurgulayarak bölgede olası mezhep çatışmalarının önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Musul'da uzun süredir planlanan operasyon gerçekleştirilirken masum Musul halkı ve sivillerin korunması en önemli öncelik olmalı" derken, "Bölgede mezhep savaşını ve zaten oluşmuş ayrılıkları körükleyecek yaklaşımlardan kesinlikle uzak durulmalı" uyarısında bulunması, Türkiye'nin özellikle Ortadoğu'ya yönelik dış politikasının çöküşünün ve mimarı olması sebebiyle dikkat çekti.

Türkiye'nin AKP iktidarındaki başarısız dış politikasını 'stratejik derinlik' kavramıyla şekillendiren fakat bu politikanın 'Stratejik rezillik' ile son bulmasıyla hatırlanan Ahmet Davutoğlu, "Aynı şekilde Halep'te BM Güvenlik Konseyi'nin göz yumduğu katliamlara son verilmeli. Halep'in güvenliği ve esenliği Türkiye'nin güvenliğidir." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”