Davutoğlu'ndan alınan yetki Binali Yıldırım'a geri verilecek

Ahmet Davutoğlu'nun saray darbesi ile devrildiği son AKP MKYK toplantısında, il ve ilçe teşkilatlarını atama yetkisi genel başkandan alınarak MKYK'ya devredilmişti.Davutoğlu'nun yerine Erdoğan'ın AKP'nin başına atadığı Binali...

Ahmet Davutoğlu'nun saray darbesi ile devrildiği son AKP MKYK toplantısında, il ve ilçe teşkilatlarını atama yetkisi genel başkandan alınarak MKYK'ya devredilmişti.

Davutoğlu'nun yerine Erdoğan'ın AKP'nin başına atadığı Binali Yıldırım, bugün yapılan formalite kongre ile AKP'nin genel başkanı seçilecek. Yıldırım'ın genel başkan seçilmesi ile birlikte, Davutoğlu'ndan alınan o yetki yeniden genel başkana, yani Binali Yıldırım'a devredilecek.

Habertürk canlı yayınına kongre salonunda konuk olan AKP MKYK üyesi Vedat Demiröz, "İl ve ilçe teşkilatıları için sürekli MKYK toplamak zor bir yöntem. İlk toplantıda o yetkiyi yeniden genel başkana devredeceğiz" dedi.

"FİİLİ BAŞKANLIK DURUMUNU YASALAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Olağanüstü Kongrenin ardından konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ''Bundan sonra Bakanlar Kurulu toplantıları çoğunlukla Beştepe'de yapılacak. Fiili başkanlık durumunu, yasalaştırmaya çalışıyoruz'' dedi.

Kongre değerlendirmesi yapan Demiröz, "MKYK'nın gençleşmesi çok önemliydi. Gençlerin fikirlerinden de istifade edeceğiz. Ben ve Burhan Kuzu gibi birkaç tecrübeli isim kaldık. Bundan sonra Bakanlar Kurulu toplantıları daha çok Beştepe'de yapılacak. Anayasa değişikliği yapmamız şart. Fiili başkanlık sistemi zaten uygulanıyor bundan sonra yapılacak şey Anayasa'yı değiştirerek bu fiili durumu yasalaştırmak. Zaten bu doğrultuda Anayasa değişiklikleri de yapılıyor." ifadelerini kullandı.

YANDAŞLAR NASIL SAVUNACAK?

AKP il ve ilçe teşkilatlarını atama yetkisinin Davutoğlu'ndan alınarak MKYK'ya devredilmesini "Demokratik yöntem budur. Tek adamın bu yetkiyi kullanması demokratik teamüllere uygun değil zaten" diye savunan yandaşların, o yetkinin yeniden genel başkana devrini nasıl savunacakları ise merak ediliyor?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak
Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi