Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Nakba Günü'nde Gazze halkıyla dayanışma için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mektup yazdı. Mektup, uluslararası dayanışma çağrısı ve 11 maddelik bir eylem planı içeriyor.

Davutoğlu'nun mektubu, 15 Mayıs Nakba Günü'nü "Nakba’ya son, soykırıma karşı Gazze halkıyla dayanışma günü" olarak ilan etmeyi öneriyor. Eylem planında, uluslararası toplantılar düzenlenmesi, ateşkes sağlanması ve Gazze'ye insani yardım gönderilmesi gibi somut adımlar bulunuyor. Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul'u acil toplantıya çağırma önerisinde bulunuyor.

ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRMA ÖNERİSİNDE BULUNDU

Davutoğlu'nun önerileri arasında UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası kuruluşların Gazze'deki durum hakkında Genel Kurul'a brifing sunması da yer alıyor. Ayrıca, Cezayir Devlet Başkanı'na özel bir çağrı yaparak, liderler düzeyinde toplantı düzenlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Davutoğlu, Erdoğan'a Gazze konusunda liderlik yapması çağrısında bulunarak, 9 Mayıs'ta Washington ziyareti öncesinde kapsamlı bir hazırlık yapılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, Küresel Vicdan Grubu'nun 15 Mayıs'ta aktif olmasını sağlamak amacıyla tüm dünya liderlerine mektuplar göndermeye hazırlanıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!
Michael Schumacher'in Tedavi Masrafları İçin Satışlar: Formula 1 Efsanesinin Zorlu Mücadelesi
"Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun’dan gelir!"
19 Mayıs'ta çalışan asgari ücretliler için 850 TL ek ödeme!
İzmir' in 6 ilçesine uyarı geldi: 19 Mayıs 2024 İzmir hava tahmini