Davutoğlu'nun danışmanı Taha Ün'e gözaltı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Taha Ün, gözaltına alındığını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Ün, Emine Erdoğan'ın özel kalemi ile evlenmiş, nikah şahitliğini de Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı.

Taha Ün sosyal medya hesabından “Genel merkez açılışımız için geldiğim Ankara’da kaldığım otelde şu an gözaltına alınıyorum bilginize” mesajını paylaştı.

PELİKAN PAYLAŞIMLARI ÜZERİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU

BirGün’ün haberine göre Taha Ün, Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt’ün şikayeti üzerine ifade vermişti. Taha Ün’ün “Pelikan örgütü” şeklindeki sosyal medya paylaşımları suçlama konusu yapılmıştı.

NİKAH ŞAHİTLİĞİNİ ERDOĞAN YAPMIŞTI

Erdoğan’ın özel kalem müdürü Sema Silkin ile dünya evine giren Taha Ün’ün Beylerbeyi Sarayı’nda, Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikahına şahit olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılmıştı. Diğer şahitler ise Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım olmuştu.
 

SERBEST BIRAKILDI 

Ün, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Ün serbest bırakıldıktan sonra Twitter'dan yaptığı paylaşımda detayları daha sonra açıklayacağını belirtti ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı etiketleyerek, "Ama şu kadarını söyleyeyim yakışmadı" dedi.

Ün, paylaşımında, "Görmeye duymaya alıştığımız cinsten bir hukuk skandalı ile sabah evimizde arama yapılarak, kelepçelenerek gözaltına alındık. şimdi serbestiz, detayları ilerleyen saatlerde inşaAllah paylaşacağım. ama şu kadarını söyleyeyim yakışmadı @_aliyalcin_ @MemurSenKonf" ifadelerini kullandı.

"Pardon" !

Taha Ün kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayarak, daha önce Memur-Sen'in attığı bir tweet'i destek amaçlı alıntılaması üzerine alıntıladığı tweet'e hiç tanımadığı birinin cevaben küfür etmesi üzerine sanki kendisi küfür etmiş gibi göz altına alındığını açıkladı. Hakkında Memur-Sen tarafından bir suç duyurusu olmamasına rağmen bir 'hukuk skandalı' ile gözaltına alındığını ve kendisinin de mağdur durumunda olduğunu belirten Ün, olayla ilgili "2020 Türkiyesi'nde bir kara komedi filmi olan 'Pardon'un uyarlamasıyla karşı karşıya kaldık" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor
İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir
AK Parti trol temizliğine başlıyor
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek