'Değerli dostum Donald'

Trump görüşme öncesi yaptığı açıklamada "İki ülke ilişkileri, sanırım şu an hiç olmadığı kadar yakın" dedi ve bunda Erdoğan'la kişisel ilişkilerinin önemli rol oynadığını belirtti. Trump, Erdoğan'ın "dünyanın...

Trump görüşme öncesi yaptığı açıklamada "İki ülke ilişkileri, sanırım şu an hiç olmadığı kadar yakın" dedi ve bunda Erdoğan'la kişisel ilişkilerinin önemli rol oynadığını belirtti. Trump, Erdoğan'ın "dünyanın çok zor bir bölümünde" liderlik yaptığını kaydetti. "Harika bir dostluğumuz var" diyen Trump, "Erdoğan arkadaşım oldu" ifadesini kullandı.

'ERDOĞAN: DEĞERLİ DOSTUM DONALD'

Erdoğan ise Trump'a "değerli dostum Donald" diye hitap etti. Görüşmede ABD-Türkiye ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatı bulmayı ümit ettiğini belirten Erdoğan, "Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yaklaşık 50 dakika süren görüşmeye Türk heyetinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu
Suudi Arabistan, kaçak hacılarla mücadele için yeni talimatlarını duyurdu