Deha dizisinde kara paranın güzellik merkezlerinde nasıl aklandığı anlatıldı!

Show TV’nin dikkat çeken dizisi Deha, kara para aklama sahnesiyle gündem oldu. Aras Bulut İynemli’nin canlandırdığı Deha karakteri, suç kaynaklı paraların aklanması ve bunun ardındaki yöntemleri çarpıcı bir şekilde anlattı.

Show TV’nin dikkat çeken dizilerinden Deha, son bölümdeki kara para aklama sahnesi ile gündeme geldi. Dizide Aras Bulut İynemli’nin canlandırdığı Deha karakteri, kara para aklama sistemine dair çarpıcı ifadeler kullandı:

"Kara parayla dolu. Kaynağı suç olan, kanlı ve kirli para. Uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı ya da akaryakıt kaçakçılığı gibi her türlü suçtan milyarlarca dolar kazanıyorlar. Ancak bu parayı aklamadığın sürece yalnızca bir kağıt parçası. Bankalara veya resmi kayıtlara kanıt sunmadığın sürece her zaman suç delili olarak kalır. Dünyada her yıl yaklaşık 500 milyar dolar kara para aklanıyor. Bu, devasa ve karlı bir sektör. Harcamaya kalktıklarında ise mutlaka bir kaynak göstermek zorundalar. İşte bu noktada aracı insanlar devreye giriyor. Örneğin; naylon fatura kesen şirketler, kozmetikçiler, güzellik merkezleri, inşaat firmaları veya kumarhaneler. İskender’in kumarhanesi de bu yöntemlerden birini kullanıyor. Parayı alıyorlar, sözde müşterileri eğlendirip parayı harcattırıyorlar. Aslında, kazananlar tekrar İskender’e parayı iade ediyor. Kumar makinelerinde parayı harcamak için canlarını dişlerine takıyorlar. Kağıt oyunları da ortaklıdır; üç kişi kaybediyor, bir kişi kazanıyor ve o kazanan, parayı kasaya bırakıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.