Delta Hava Yolları: Yazılım Sorunu 500 Milyon Dolar Zarara Yol Açtı

Delta Hava Yolları CEO'su Ed Bastian, yaşanan küresel yazılım sorunundan dolayı müşterilerden özür diledi ve aksaklıkların şirkete 500 milyon dolara mal olduğunu açıkladı. Tazminat talep edeceklerini belirten Bastian, yazılım sorununun havacılık sektörünü olumsuz etkilediğini vurguladı.

Delta Hava Yolları CEO'su Ed Bastian, küresel yazılım sorunları nedeniyle müşterilerden özür diledi ve yaşanan aksaklıkların şirkete yaklaşık 500 milyon dolara mal olduğunu açıkladı. Bastian, Microsoft işletim sistemi ile ilgili yaşanan uyumsuzluğun havacılık sektörünü derinden etkilediğini ve tazminat talep edeceklerini belirtti.

Delta Hava Yolları CEO'su Ed Bastian, CNBC'ye verdiği röportajda, yaşanan aksaklıklar nedeniyle müşterilerden özür diledi. Bastian, küresel yazılım sorununun şirkete yaklaşık 500 milyon dolara mal olduğunu ve bu durumun toparlanma kabiliyeti açısından en büyük darbe olduğunu belirtti. Ayrıca, aksaklıklar nedeniyle tazminat talep edeceklerini ifade ederek, "Başka seçeneğimiz yok," dedi.

19 Temmuz'dan itibaren dünya çapında birçok sektörü olumsuz etkileyen bu yazılım sorunu, Microsoft'un siber güvenlik hizmeti sağlayıcısı CrowdStrike'ın güncellemesiyle Microsoft işletim sistemi arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanmıştı. Microsoft, sorunun 8,5 milyon Windows cihazını etkilediğini bildirmişti. Havacılık sektörü, bu küresel yazılım sorununun en çok etkilendiği sektörlerden biri oldu ve ABD merkezli Delta Hava Yolları, bu durumdan en olumsuz etkilenen şirketlerden biri oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.