DEM Parti : Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığını MYK'da görüşeceğiz

DEM Parti lideri Tuncer Bakırhan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık iddiaları hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı iddialarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakırhan, partisinin devam eden aday başvuruları sürecinde, Başak Demirtaş'ın adaylığının MYK toplantısında değerlendirileceğini belirtti.


BAŞAK DEMİRTAŞ'IN İSTANBUL ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Bakırhan, TBMM'de düzenlenen grup toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aday başvurularımız her yerde devam ediyor. Birkaç gün sonra MYK toplantımız var. Orada bu tarz şeyleri değerlendireceğiz." dedi. CHP ile yapılan görüşmelere dair sorulara ise Bakırhan, "Bu mevzuda kamuoyuna bilgi verdik. Tekrar yeniden aynı şeyleri söylemek, sanırım gereksinim yok." şeklinde yanıt verdi.

DEM Parti lideri ayrıca, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenen İsveç'in NATO'ya katılım protokolü ile ilgili soruya da "Biz en önemli ve en büyük güvenliğin barışla sağlanacağına inanan bir siyasi partiyiz. Bu mevzuda da öyle düşünüyoruz." şeklinde cevap verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi
Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor