DEM Parti, Demirtaş'ın gönderdiği ilk mesajı duyurdu

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettikten sonra bir yazılı açıklama yaptılar. Açıklamada, Demirtaş'ın çözüm sürecine dair görüşlerine yer verildi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından DEM Parti'den bir yazılı açıklama yapıldı. 

Açıklamada, ziyarette Türkiye ve bölgedeki güncel gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu belirtilirken, Eş Genel Başkanların ziyaret ettikleri arkadaşlarını son derece güçlü ve moralli buldukları ifade edildi. Ayrıca, Demirtaş ve diğer tutukluların tüm halklara selam ve sevgilerini ilettikleri aktarıldı.

"HER TÜRLÜ KATKIYI SUNMAYA HAZIRIZ"

DEM Parti’den yapılan açıklamada, Hatimoğulları ve Bakırhan’ın ziyaretin peşinden, "Tutsak yoldaşlarımızı çok iyi gördük. Cezaevindeki arkadaşlarımız, partimizin izlediği politikayı olumlu bulduklarını ve desteklediklerini söylediler. Onurlu bir barış için hem kendilerinin hem de diğer siyasi mahpusların her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını teyit ettiler. Sürece ilişkin şu ana kadar atılan bir adım olmadığını, bu mevzuda somut adımlar atılmasına gereksinim olduğunu ifade ettiler. Özellikle de bu sürecin başlamasının en önemli ve öncelikli yolunun İmralı tecridinin kaldırılması olduğunu ifade ettiler. Bu nedenle tecridin önemli bir gündem olarak ele alınması gerektiğini söylediler. Onurlu bir barış için katkı verebilecek tüm herkese de katkı sunma çağrısında bulundular," şeklinde bir açıklamada bulunduğunu anktardı.

Hatimoğulları ve Bakırhan, demokratikleşme ve barışı hapishanelerde konuşuyor olmanın ciddi bir mesele olduğuna işaret ederek, "Her şeye rağmen yoldaşlarımız, ödedikleri bedellerin barışa katkı sunmasını temenni ediyor." ifadelerinin kaydedildiği açıklamada, tutuklu bulunan isimlerin dışarıda katkı sunacak bir pozisyonda olmalarını diledikleri iletildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.