DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: 'Partimiz lotus çiçeği gibidir, kir, pas ve leke tutmaz'

DEM Parti, kuruluşunun ilk yıldönümünde TBMM grup toplantısında seslendi. Bakırhan, partinin demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin teminatı olduğunu vurguladı. "İyi ki DEM Parti var," diyerek tüm ezilen halkların haklarını savunacaklarını belirtti.

DEM PARTİ'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

DEM Parti, kuruluşunun ilk yılını kutlarken, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada Bakırhan, partisinin Türkiye’deki demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin bir teminatı olduğunun altını çizdi. "Partimiz bir yaşında, ancak mücadele tarihimiz 100 yıldan fazladır" diyerek, köklü geçmişine vurgu yaptı.

Bakırhan, DEM Parti’nin ülkenin dört bir yanında ezilen ve adalet arayan insanların yanında durduğunu belirtti. "İyi ki DEM Parti var; çünkü onun varlığı, demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin teminatıdır," dedi. Geçtiğimiz yıl boyunca emeklilerden işçilere, çiftçilere ve gençlere kadar geniş bir toplum kesimiyle bir araya geldiklerini ifade etti.

DEM Parti’nin yalnızca Kürt halkının değil, Uygur Türkleri, Filistin halkı, Ezidiler, Ermeniler, kadınlar, Aleviler ve doğa haklarını da savunduğunu vurgulayan Bakırhan, partinin kapsayıcı politikalarıyla bir "Türkiye partisi" olduğunu belirtti. "Ezilen Kürt halkının, Uygur Türklerinin, mazlum Filistin halkının, Şengal’de katliam tehdidi altında olan Ezidilerin, Ermenilerin, kadınların, Alevilerin ve doğanın hakkını, hukukunu savunuyoruz," şeklinde konuştu.

Bakırhan, DEM Parti'nin yolunun demokratik cumhuriyet ve eşit-özgür yaşamı savunan "Üçüncü Yol" olduğunu ifade etti. Zalimlik makamını işgal edenlerin değil, gerçek demokratların yolunu benimsediklerini vurguladı. Partinin geleceğe dair vizyonunu, Kürtçe bir şarkı sözüyle dile getirerek, "Me gelek ba û bager dît lê em neşikestin" (Biz zorlukları ve engelleri gördük fakat yıkılmadık) dedi. Toplumun farklı renklerini ve güzelliklerini bir arada tutan bir lotus çiçeği gibi olduklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.