DEM Parti Esenyurt İlçe Başkanına hapis cezası! Silahlı terör örgütüne üyelikten 7 yıl 6 Ay

DEM Parti Esenyurt İlçe Başkanı Ercan Sağlam, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından yargılandığı davada mahkeme kararı açıklandı.

EM Parti Esenyurt İlçe Başkanı Ercan Sağlam, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından yargılandığı davada mahkeme kararını verdi. İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Sağlam'ı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. İlgili dava, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenyurt İlçe Başkanı Ercan Sağlam'ın 2021'de o dönem HDP Esenyurt İlçe Başkanı olarak tutuklanmasıyla başlamıştı.

DEM PARTİ ESENYURT İLÇE BAŞKANI ERCAN SAĞLAM'A HAPİS CEZASI: "SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELİK" SUÇUNDAN 7 YIL 6 AY

DEM Parti Esenyurt İlçe Başkanı Ercan Sağlam, 2021'de yapılan operasyon sonrası "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından yargılandığı davada mahkeme tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca, Sağlam'a yurt dışına çıkış yasağı tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Davada tutuksuz yargılanan sanık Dilan Kılıç Karakoyun, her iki suçtan da beraat etti. Savunmasında, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi olduğunu belirten Karakoyun, suçlamaları kabul etmediğini ve suç teşkil eden sorumlulukları reddettiğini dile getirdi. Mahkeme heyeti, Karakoyun'u her iki suçtan da beraat ettirdi.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR VE YARGILANDIĞI SUÇLAMALAR

İddianamede, Ercan Sağlam'ın HDP Esenyurt İlçe Başkanı olduğu dönemde gerçekleşen bir operasyon sonucu tutuklandığı belirtiliyor. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların ardından yapılan araştırmada, HDP'nin Esenyurt ilçe binasında çekilen fotoğrafların bulunduğu harici disk, hard disk ve bilgisayarların ele geçirildiği ifade ediliyor. Bu materyaller arasında PKK/KCK terör örgütü simge eden sözde bayraklar ve Abdullah Öcalan'ın posterleri de bulunuyordu. İddianamede, Ercan Sağlam ve Dilan Kılıç hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 11 yıl 6 aydan 25'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.

MAHKEME KARARI VE SONUÇ: SAĞLAM'A 7 YIL 6 AY HAPİS CEZA

Davanın sonunda mahkeme, Ercan Sağlam'ı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Dilan Kılıç Karakoyun ise her iki suçtan da beraat etti. Kararın açıklanmasının ardından DEM Parti Esenyurt İlçe Başkanı Ercan Sağlam'ın avukatları, mahkeme kararına itiraz sürecini başlatma hazırlıklarına başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Erzurum'da Anne Cinayeti: İyi Hal İndirimiyle Müebbet Hapis Cezası
Güvenlik Operasyonlarıyla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da Düzensiz Göçmen Yakalandı
Turistleri Hedef Alan ATM Dolandırıcılığı Operasyonla Engellendi
TÜRSAB Başkanı: Türk Vatandaşlarının Schengen Vize Başvurularında Ret Oranı Artıyor
Kafe ve Restoranlarda Menü Denetimleri Sıkılaşıyor: Eksikliklere Cezai Yaptırım