DEM Parti: "İmralı muhataptır; eğer bir süreç başlayacaksa İmralı oradadır"

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Meclis'te gazetecilerle buluşarak anayasa tartışmaları ve İmralı ile Kandil arasındaki iddialara dair açıklamalarda bulundu.

DEM PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLLERİ KILIÇ KOÇYİĞİT VE SEZAİ TEMELLİ, MECLİS'TE GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Meclis'te gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin "İmralı ve Kandil arasında telefon trafiği olduğu iddiası var, sürecin neresindesiniz?" sorusuna yanıt veren Koçyiğit ve Temelli, "İmralı muhataptır; eğer bir süreç başlayacaksa İmralı oradadır" dediler.

MECLİS TARTIŞMALARI YÜRÜTECEK GÜÇTEN YOKSUN

Yeni Anayasa tartışmaları üzerine gelen soruya Temelli, Meclis'e talimat verilen bir üst aklın çalıştığını belirterek, "Türkiye’nin gerçek sorunlarının çözülmemesinin en temel problemlerinden biri, iktidarın Meclis’e yaklaşımından kaynaklanıyor. Meclis, bu tartışmaları yürütecek güce sahip değil. Üstündeki vesayetten kurtulması gerekiyor. Çözüm iradesi gösteren bir Meclis’i görmeyi umuyoruz" ifadelerini kullandı.

12 EYLÜL ANAYASASINDAN KURTULMAK GEREKİYOR

Anayasanın ilk dört maddesi üzerine yapılan tartışmalarla ilgili olarak Temelli, mevcut yaklaşımın yanlış olduğunu düşündüklerini ifade etti. "Öncelikle nasıl bir anayasa yapılması gerektiğini konuşmalıyız; maddelere boğmak, tartışmanın önünü kapamak anlamına geliyor. 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak gerekiyor" dedi. Koçyiğit ise, "Yeni anayasa kapsamında ilk tur ziyaretleri yapıldı, fakat şu an nasıl bir anayasa yapılamazı görüyoruz" şeklinde konuştu.

İMRALI İLE GÖRÜŞME DURUMU

Grup Başkanvekillerine yöneltilen "İmralı ve Kandil arasında telefon trafiği olduğu iddiası var. Bu süreçte neredesiniz?" sorusuna Temelli, "Herhangi bir görüşme başladı mı, bu konuda bir bilgimiz yok. İmralı muhataptır, eğer bir süreç başlayacaksa oradadır. Bu hat üzerinden hareket ediyoruz ve müzakerelerin başlaması durumunda Dem Parti sorumluluk almaya hazırdır" yanıtını verdi.

Yeni Anayasa Tartışmaları ve Otoriter Rejim Eleştirisi

Koçyiğit, yeni anayasa tartışmalarının Erdoğan'ın yeniden seçilmesine yönelik olduğunu belirtti ve "DEM Parti, otoriter bir rejimin tahmin edilmesine asla izin vermez. Bu tartışma, Erdoğan'ın gidip gitmemesi değil; konuyu daraltmak tıkayıcı bir durum" diye vurguladı. Temelli ise, "Selahattin Demirtaş'ın 8 yıldır tutsak olduğu bir ülkede yeni bir anayasa yapabilir misiniz?" şeklinde sordu.

HAYVANLARA YÖNELİK ŞİDDET VE ADALET

Koçyiğit, hayvanlara yönelik uygulanan katliamlara dikkat çekerek, "Hayvanları Koruma Kanunu'ndan sonra yaşananlar ciddi usulsüzlükler içeriyor. Toplumun adalet duygusu zarar gördü. Cezaevinde olan tutukluların durumu da tehlikeli. Selahattin Demirtaş ve Can Atalay cezaevindeyken, hakkında arama olan bir kişi dışarıda. Köklü bir reforma ihtiyaç var" dedi. 

Koçyiğit, kadına yönelik şiddet konusunu da vurgulayarak, bu alandaki mücadelenin devam edeceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.