DEM Parti'den "anayasa" açıklaması geldi: "Kurtulmuş'la görüşmedik"

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), sosyal medyada dolaşan "yeni anayasa taslağının TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sunulduğu" iddialarını reddetti.

DEM Parti'den yeni anayasa için önerileri sundukları iddiasına yalanlama geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, X'ten yaptığı paylaşımda, "Kurtulmuş ile görüşmemiz olmadığı gibi, teklif veya taslak niteliği taşıyan herhangi bir açıklamamız da olmamıştır," ifadelerini yazdı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), sosyal medyada dolaşan "yeni anayasa taslağının TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sunulduğu" iddialarını reddetti. Parti Sözcüsü Doğan, Kurtulmuş'la bu konuda herhangi bir görüşme yapmadıklarını ve anayasa taslağı sunmadıklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Doğan, şu ifadeleri kullandı:

"DEM Parti olarak Meclis Başkanı Sayın Kurtulmuş ile #Anayasa’ya dair yeni bir görüşmemiz olmadığı gibi bu mevzuda teklif veya taslak niteliği taşıyan herhangi bir açıklamamız da olmamıştır. #DEMParti kendi içinde Anayasa Koordinasyonu çalışmalarını sürdürüyor; ilgili ve yetkili kurullarımız haricinde maksatlı bir şekilde dolaşıma sokulan bazı haberlerin nedenini biliyoruz. Bu oyunu görüyoruz. Partimiz açısından bağlayıcılığı olmayan bu haberler dikkate alınmamalıdır."

NE OLMUŞTU?

Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde "DEM Parti’nin, yeni Anayasa için Meclis’e 'özerklik', 'ikinci resmi dil' ve 'Türkiye vatandaşlığı' önerileri sunduğu" iddiaları ortaya atılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.