DEM Parti'den cezaevindeki mahkumlar için yasa teklifi!

DEM Parti, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olanlar için TBMM’ye yeni bir yasa teklifi sundu. Teklif, cezaevinde 25 yılını dolduran mahkumların koşullu tahliye edilmesini öngörüyor.

DEM Parti, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan bireyler için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yeni bir yasa teklifi sundu. Teklifin kabul edilmesi halinde, cezaevinde 25 yılı dolduran mahkumlar koşullu tahliye olabilecek.

İktidarın anayasa değişikliği hazırlıkları sürerken, TBMM'nin açılmasıyla birlikte yasa teklifi çalışmaları da hız kazandı. Son olarak DEM Parti, TBMM’ye tartışmalı bir yasa teklifi sundu. Teklif, terör suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan ve 25 yıl cezaevinde kalan kişilerin tahliyesini öngörüyor.

Teklifin gerekçesi ise şöyle açıklandı: İdam cezasının 2002 yılında kaldırılmasının ardından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının getirildiğine dikkat çekildi. Gerekçede, "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan bir kişi, cezaevinde 30 yıl iyi halli geçirdiğinde koşullu salıverme hakkından yararlanabiliyor. Ancak terör ve devletin güvenliğine karşı işlenen anayasal suçlarda mahkumlar bu haktan faydalanamıyor. Ağırlaştırılmış müebbet cezasının infaz koşulları, hükümlüyü toplumsal hayattan tamamen kopararak adeta imha etmektedir. Bu cezanın, ömür boyu tek başına ve tek kişilik hücrede infazı insanlık onuruna aykırıdır. Ağırlaştırılmış müebbet cezası, uzatılmış bir ölüm cezası niteliği taşımaktadır." ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.