DEM Parti'den Fadıl Şenyaşar'a ziyaret: 'Adalet sağlanana kadar mücadele edeceğiz'

DEM Parti, 6 yıl 4 ay tutuklu kalan Fadıl Şenyaşar’ı tahliye edildikten sonra ziyaret etti. Şenyaşar, halkın desteğiyle özgürlüğüne kavuştuğunu ifade ederken, Emine Şenyaşar’ın adalet mücadelesinin sonuç verdiğini belirtti.

DEM Parti, 6 yıl 4 ay tutuklu kalan Fadıl Şenyaşar’ı tahliye edildikten sonra ziyaret etti. Şenyaşar, halkın desteğiyle dışarıda olduğunu vurguladı.

Emine Şenyaşar’ın 6 yıllık adalet nöbeti sonuç verdi; oğlu Fadıl Şenyaşar tahliye edildi. 14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde eski EKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında babası ve iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar, dün görülen davada ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı. DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ile Suruç Belediye Eşbaşkanları Ayten Kaya ve Müslüm Baran’ın da bulunduğu partililer, Şenyaşar’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, "Hiçbir zaman inancımızı kaybetmedik. Mücadele ettik. Annem kardeşim bırakılsın istiyordu, bu gerçekleşti. Adalet sağlanmadı, ama adalet sağlanana kadar mücadele edeceğiz. Halkın sahiplenmesi olmasaydı bugün kardeşim dışarıda olmazdı. Mücadelemize destek verenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

DEM Partili Öcalan, ailenin verdiği mücadeleye dikkat çekerek, Emine Şenyaşar’ın adalet isteyen herkese umut kaynağı olduğunu belirtti. Öcalan, "Bu bir kıvılcım. Annenin mücadelesi haklı olduğu için herkes sahiplendi. Kararlı bir mücadele ile sonuç almak mümkün" ifadelerini kullandı.

Emine Şenyaşar, ziyaret edenlere teşekkür ederek, halkın desteği sayesinde oğluna kavuştuklarını söyledi. Fadıl Şenyaşar ise cezaevindeki deneyimlerini paylaşarak, halkın sahiplenmesiyle ailesinin yanında olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.