DEM Parti'den Narin Güran cinayeti soruşturmasına suç duyurusu!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın şeffaflığı sorgulanıyor. DEM Parti Hukuk Komisyonu, etkin bir soruşturma talep ederek suç duyurusunda bulundu.

OLAYIN ARKA PLANI

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 8 Eylül’de yapılan arama çalışmalarında, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Küçük çocuğun ölümü, toplumda derin bir üzüntü ve öfkeye yol açtı. Narin’in kaybolduğu tarihten itibaren aile ve yerel halk, kızlarını bulmak için seferber olmuştu. Ancak, yaşanan bu trajik olayın ardından, Narin’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmanın şeffaflığı ve etkinliği konusunda ciddi endişeler ortaya çıktı.

SUÇ DUYURUSU VE YASAL SÜREÇ

DEM Parti Hukuk Komisyonu, Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmanın yetersiz olduğunu düşünerek suç duyurusunda bulundu. Komisyon üyesi Avukat Sibel Çelik Özbingöl, dosyada gizlilik kararı olmasının, etkin bir soruşturma yürütülmesini engellediğini belirtti. Özbingöl, "Bu aşamada dosyanın açık, tarafsız, şeffaf ve kamuoyunu bilgilendirecek şekilde yürütülmesini talep ediyoruz," diyerek bu konudaki kararlılıklarını vurguladı. 

KAMUOYU ENDİŞELERİ

Özbingöl, Narin’in cansız bedeni bulunmadan önce amcasının tutuklandığını hatırlatarak, "Dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen, savcılık ve kolluk birimleri dışında hiç kimsenin erişemediği bilgi ve belgelerin yalnızca yandaş medyayla paylaşıldığını gördük," dedi. Bu durum, kamuoyunda şüpheler ve endişeler yarattı. Özellikle iktidar partisi milletvekillerinin, cinayetle bağlantılı aile bireyleriyle ilişkileri nedeniyle, aileyi koruyucu ve dosyayı yönlendirici ifadeler kullandıkları iddiaları, soruşturmanın güvenilirliğini sorgulattı.

ETKİN BİR SORUŞTURMA TALEBİ

DEM Parti olarak, Narin Güran cinayetinin başından beri sürecin takipçisi olduklarını ifade eden Özbingöl, "Narin cinayetinin sebebinin ortaya çıkarılması için ısrarımız devam edecek," dedi. Avukat, hem soruşturmanın hem de yargı sürecinin etkin bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti. "Dosyada toplanması gereken deliller olduğu sürece, sürecin etkin bir şekilde devam etmesini istiyoruz," diye ekledi.

GİZLİLİK KARARLARININ ETKİSİ

Özbingöl, dosyada tutuklu sanıkların bulunmasının, etkin bir soruşturmanın yürütüldüğüne dair bir kanıt olmadığını söyledi. Gizlilik kararının, soruşturma sürecini olumsuz etkilediğini ve bunun halkın güvenini sarstığını ifade etti. Özellikle, delillerin karartılması ve iktidar güçlerinin bu süreçteki olası müdahale biçimlerine dikkat çekti. "Suçu işleyenlerin yanı sıra, bu suçu gizlemeye çalışanların da tespit edilip yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz," dedi.

SONUÇ VE İLERİDEKİ ADIMLAR

Son olarak, DEM Parti Hukuk Komisyonu, Narin Güran cinayetinin aydınlatılması konusunda kararlı olduklarını belirtti. Özbingöl, "Halen geç kalınmadan etkin bir soruşturma sürecinin sürdürülmesi ve zaman kaybetmeden delillere ulaşılması gerektiğini vurguluyoruz," diyerek, toplumun bu trajik olayın aydınlatılmasını beklediğini ifade etti. Kamuoyunun gözleri, Narin Güran cinayetinin arkasındaki gerçekleri ortaya çıkarmak için yapılacak çalışmalara çevrildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.