DEM Parti'den "şüpheli kadın ölümlerinde cinayet soruşturması yürütülsün" talebi!

Meral Danış Beştaş, Meclis'te yaptığı basın toplantısında kadına yönelik şiddet ve ölümlerin artışına dikkat çekerek, şüpheli kadın ölümlerinin cinayet soruşturmasına tabi tutulması gerektiğini vurguladı.

Meral Danış Beştaş, Meclis'te gerçekleştirdiği basın toplantısında kadına yönelik şiddet, cinayet, istismar ve ayrımcılığın devam ettiğine dikkat çekti. Her gün kadınlara yönelik şiddet ve cinayet haberleriyle karşılaştıklarını vurgulayan Beştaş, "Şüpheli kadın ölümlerinin tamamı mutlaka cinayet soruşturmasına tabi tutulmalı. Neden kadınlar her zaman şüpheli ölümlerle gündeme geliyor? Erkeklerin şüpheli ölümleri çok nadir oluyor, bunu hepimiz biliyoruz. 'İntihar' denilerek cinayetlerin üzeri kapatılıyor" şeklinde konuştu.

Beştaş, Erzurum'da yaşamını yitiren Dilan Yıldırım'ın ölümünün "intihar" olarak kaydedildiğini hatırlatarak, eşinin ifadesindeki tutarsızlıklara dikkat çekti. Yıldırım'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın peşini bırakmayacaklarını belirten Beştaş, "Şüpheli kadın ölümleri yeterince soruşturulmadığı için bu tür ölümler devam ediyor" dedi.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan da, partisi adına Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ve İzmir Milletvekili İbrahim Akın ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 8 yıldır cezaevinde bulunan Abdulkadir Kuday'ın sağlık sorunları nedeniyle vefat ettiğini duyurdu. Kuday'ın ölümünü büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Aslan, "Hasta mahpuslar ve tüm siyasi mahpusların özgürlüğü için DEM Parti olarak mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise, düzenlediği basın toplantısında Abdulkadir Kuday'ın sağlık durumunu 5-6 yıldır takip ettiğini belirterek, Ceza İnfaz Yasası'nda değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.