DEM Partili Gergerlioğlu: "Can Atalay, Meclis'e dönmeli ve milletvekilliğine başlamalıdır"

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, haksız bir uygulama olduğunu belirterek Can Atalay'ın haklarının iade edilmesini talep etti.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili olarak seçilen Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kendi geçmiş deneyimine atıfta bulunarak, daha önce cezaevine girdiği ve milletvekilliğinin Anayasa Mahkemesi kararı beklenmeden düşürüldüğünü hatırlattı.

" CAN ATALAY MECLİS'E DÖNMELİ"

Can Atalay'ın milletvekilliğinin iki Anayasa Mahkemesi kararına rağmen düşürüldüğünü vurgulayan Gergerlioğlu, bu durumu "utanç verici" olarak nitelendirdi. Anayasa ve milletin ayaklar altına alındığını savunan Gergerlioğlu, Can Atalay'ın haklarının bir an önce iade edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Hatay Milletvekili Can Atalay, Meclis'e dönmeli ve milletvekilliğine başlamalıdır" dedi.

Ayrıca, Gergerlioğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik zulmünün devam ettiğine dikkat çekti. Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'i soykırım işlemekle suçlayarak cezalandırdığına dair açıklamaları hatırlatan Gergerlioğlu, vicdanlı insanların bu zulme son verilmesi çağrısında bulundu. Gergerlioğlu, yaşanan soykırıma karşı insani tepkilerin gösterilmesini ve bu imtihanın kaybedilmemesini istedi.

Son olarak, ibadethanelerin kutsal yerler olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıyı kınayarak, dokunulmazlıkları bulunan bu yerlere yapılan saldırıları lanetledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti