DEM Partili Gergerlioğlu'na hakaret eden Ülkü Ocakları Başkanı mahkemede 'hesabım hacklendi' de

Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "terörist bozuntusu" dediği gerekçesiyle yargılanıyor. Saltık, sosyal medya hesabının hacklendiğini öne sürerken, avukatları ifadeyi savundu.

Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "terörist bozuntusu" ifadesiyle hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor. 14 Mayıs 2024'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Saltık’ın 15 Kasım 2023 tarihinde sosyal medya hesabından Gergerlioğlu'na yönelik hakaret içeren bir paylaşımda bulunduğu belirtiliyor.

Saltık, "Gergerlioğlu'ndan soyadını yanlış okuyan Bahçeli'ye: Türkçe öğren de gel" şeklindeki paylaşımı alıntılayarak, "Sen ne anlarsın ulan Türkçeden Kandil uşağı... Terörist bozuntusu" ifadeleriyle Gergerlioğlu'na hakaret etti. 

19 Eylül’de görülen ilk duruşmada, Saltık, sosyal medya hesabının hacklendiğini öne sürerek, "Ben mağduru tanımıyorum, herhangi bir husumetim yok. Böyle bir tweet atmadım. Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanıyım, daha önce de hesaplarım hacklendi, bu nedenle o tweet benim değil" dedi.

Saltık’ın avukatları ise "terörist bozuntusu" ifadesinin "terörist değildir" anlamına geldiğini savundu. 

Dün görülen ikinci duruşmada, Saltık, hesabının çalındığına dair bir ekran görüntüsü sundu. Ancak Gergerlioğlu’nun avukatı Cemil Çiçek, bu görselin sahte olduğunu ve Saltık’ın bu tarihteki paylaşımının Facebook’ta yer almadığını belirtti. Savcı, Saltık’ın cezalandırılmasını talep etti ve duruşma ertelendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.