DEM Parti'li Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık hakkında 37 yıla kadar hapis cezası isteniyor

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık hakkında, 9 Haziran'da Ankara'da borcunu ödemek amacıyla gittiği restoranda yaşanan kavgada "ruhsatsız silah kullanma, tehdit ve alenen hakaret" suçlarından 37 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Ankara'da bir restoranda meydana gelen kavga sonucu bir kişiyi silahla yaraladığı belirtilen DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Cenk Sakık için davada 37 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Cenk Sakık'ın 9 Haziran'da saat 04.00 civarında Çankaya ilçesindeki bir restorana borcunu ödemek amacıyla gittiği belirtiliyor. Restoranın kapısında güvenlik görevlisi M.K. ile tartışan Sakık, M.K.'ya tehdit ve hakaretlerde bulunurken, diğer çalışan M.C.D. de tartışmaya dahil oldu.

Kavga sırasında Cenk Sakık, ruhsatsız tabancasıyla M.K. ve M.C.D.'ye doğru 6 el ateş etti. Ateş sonucu M.K. yaralanırken, M.C.D. ise kurşun isabet etmedi. Olayın ardından Sakık, emniyet güçlerine teslim oldu.

İddianamede, M.K.'nın yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle tedavi edilemeyecek kadar ciddi olduğu ve 6. dereceden kırıklar tespit edildiği belirtiliyor. Ayrıca, Sakık'ın M.K.'ya yönelik tehdit ve alenen hakaret suçlarını işlediği, tartışma devam ederken ruhsatsız silahıyla müştekilere yönelik öldürmeye teşebbüs suçunu işlediği ve ruhsatsız silah taşıma suçunu işlediği vurgulandı.

Cenk Sakık hakkında M.K. ve M.C.D.'ye karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 30 yıla kadar, M.K.'ya karşı "tehdit" ve "alenen hakaret" suçlarından 4 yıl 4 aya kadar ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Dava, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.