DEM Partisi il başkanlığı önünde Öcalan posteri yaktılar: "Sayın demek vatana ihanettir"

DEM Partisi Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş'ın "Sayın Öcalan'a 'Sayın Öcalan' diyoruz" ifadelerine karşı tepki gösteren bir grup, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını yakarak eylem yaptı.

DEM Parti Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş'ın "Sayın Öcalan'a 'Sayın Öcalan' diyoruz" ifadelerine karşı tepki gösteren bir grup, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını yakarak eylem yaptı. Grup, DEM Parti İl Başkanlığı önünde toplanarak açıklama yaptı. İşte olayın detayları:

ÖCALAN PANKARTLARINI ATEŞE VERDİLER

DEM Parti Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş'ın TBMM'de sarf ettiği sözler üzerine tepki gösteren Köroğlu Gençlik Teşkilatı ve Bir Avuç İnsan Platformu üyelerinden oluşan bir grup, DEM Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Grup, Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu pankartları ateşe verdi.

"SİYASİLER TEPKİ GÖSTERMİYOR"

Köroğlu Gençlik Teşkilatı Başkanı Mahmut Alan, grup adına yaptığı açıklamada, HDP haricindeki siyasi partilerin tepki göstermemesine dikkat çekti. Alan, "Hiçbir ülkede kendi vatanına ihanet edenler vekil olamaz, Meclis'e giremez. 6 milyon oy için siyasiler susuyor. Abdullah Öcalan'a 'sayın' demek, 'siyasi lider' demek bu vatana ihanettir." ifadelerini kullandı.

ŞEHİT AİLELERİ TEPKİLİ

Açıklamanın devamında Alan, şehit ailelerinin duygusal olarak etkilendiğini belirterek, "Şehit ailelerinin içi sızlamıştır. Ben de bir şehit ailesi olarak buradan tepki gösteriyorum. Bunu söyleyenleri buradan kınıyorum ve tepkisiz kalanlara da yazıklar olsun diyorum." dedi.

TEPKİ GÖSTEREN GRUP ALEVLER ARASINDA AÇIKLAMA YAPTI

Grup, Öcalan'a yönelik tepkilerini gösterirken, ateşler arasında yapılan açıklamada DEM Partisi'ne ve siyasilere sert eleştirilerde bulundu. Özellikle Meral Danış Beştaş'ın sarf ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi
Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı
Canlı yayında 8 yaşındaki kızı için 'müstehcen' ifadeler kullanan kadına gözaltı
Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı
HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?