Demansla mücadele ediyor: Pakize Suda'nın son hali sevenlerini üzdü

Demans hastalığı ile mücadele eden oyuncu ve yazar Pakize Suda'dan üzen haber geldi. Kimseyi tanımadığı ve hiçbir şeyi hatırlamadığı belirtilen Suda'nın İzmir'de özel bir bakımevinde tedavi gördüğü ifade edildi.

Yazar Onur Akay, demans hastalığı ile mücadele eden oyuncu Pakize Suda'nın son durumunu paylaştı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde özel bir bakımevinde tedavisini sürdüren Pakize Suda'nın hastalığı nedeniyle artık hiç kimseyi tanımadığını anlatan Akay, Suda'nın son durumunu gösteren bir de fotoğraf paylaştı.

Akay, “Diğer hastalarla birlikte birbirlerinin ayakkabılarının teklerini giyerek eğleniyor, gülüyor ve oynuyor. Fethiye’de ücreti oldukça yüksek olan, Alman hastaların da tedavi gördüğü özel bir bakımevinde kalıyor ve orada çok iyi bakılıyor" dedi.

Pakize Suda kimdir?

İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşayan oyuncu, yazar Pakize Suda’ya (71), 'akıl zayıflığı' yaşadığı belirtilerek opera sanatçısı ablası Ayşe Suda tarafından vesayet davası açılmıştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda düzenlenen rapor üzerine mahkeme, Pakize Suda'ya yeğeni Dilara Elagözlü'nün (46) vasi olarak atanmasına karar vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Sevilen dizi Üç Kız Kardeş bu akşam ekranlara veda ediyor
Evinizde Cam Temizliği: Pratik ve Etkili Ev Yapımı Çözüm!
Ağız Kokusuna Doğal Çözüm: Limon Kabuğu!
4 Mayıs 2024 günlük burç yorumları!
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı