Demir 5 lirada Atatürk resmi skandalına tepkiler büyüyor: Fetullah Gülen'e benzetildi

Cumhuriyet'in 100. yılı için piyasaya sürülen demir 5 liralardaki Atatürk resmi, sosyal medyada büyük bir tartışmaya yol açtı. Birçok kullanıcı, paranın arka yüzündeki Atatürk resmini FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e benzeterek tepki gösterdi.

Cumhuriyet'in 100. yılı için piyasaya sürülen demir 5 liralardaki Atatürk resmi, sosyal medyada büyük bir tartışmaya neden oldu. Birçok kullanıcı, paranın arka yüzündeki Atatürk resmini FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e benzettiğini belirterek tepki gösterdi.

GAZETECİ DENİZ ZEYREK'TEN ŞOK İDDİA

Gazeteci Deniz Zeyrek, konuyla ilgili olarak Sözcü TV canlı yayınında önemli bir iddiada bulundu. Zeyrek, daha önce basılan paralarda böyle bir tartışma yaşanmadığını belirterek, "Bu parayı seçenler art niyetlidir. Bence gereğinin yapılması lazım. Bu paraya başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere hepsinin tepki göstermesi lazım" dedi.

ATATÜRK RESMİ VE BOZKURT KİTABI İDDİASI

Programın sunucusu Ebru Baki ise paranın arka yüzündeki Atatürk resminin İngilizler tarafından yazılan ve Türkiye'de satışı yasaklanan "Bozkurt" adlı kitaptaki Atatürk resmine benzetildiğini söyledi. Söz konusu kitap, Atatürk'e hakaret içerdiği gerekçesiyle yasaklanmıştı.

DARPHANE AÇIKLAMA YAPTI

Olayın büyümesi üzerine Darphane yetkilileri, Atatürk rölyefiyle ilgili iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Kamuoyunu yanıltmak amacıyla kasıtlı olarak para üzerindeki Atatürk rölyefi ile oynanarak algı çalışmaları ve dezenformasyon yapılmaktadır. İddia ve yorumlar tamamen asılsız olup paylaşılan resim gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Vekili ile görüşme gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a taziye mesajı
Helikopter kazasında ölen İran Cumhurbaşkanı Reisi: İbrahim Reisi!
Şifre ve temassız yerine işte bu yöntem kullanılacak!
Petrol de değil, doğalgaz da: Türkiye daha büyük bir enerjinin ardında!