Demirtaş: Biz seçimden sonra adil yargılanacağız diyoruz, suçluysak yine cezamızı alırız

"Böylesini 12 Eylül'de görmedim"

Aralarında HDP eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 21’i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasının görülmesine bugün de devam ediliyor. Duruşmada konuşan Demirtaş, "Seçimden sonra bizi serbest bırakacaklar beklentisi içerisinde değiliz. Seçimden sonra da kalabiliriz. Biz seçimden sonra adil yargılanacağız diyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Duruşmada söz alan Ayla Akat Ata, "Bizim hakkımızda hep ‘legal siyaset altında illegal siyaset yürütüyorlar’ deniliyor. Ya bizim legal siyaset yapma hakkımız yok mu! O zaman çıksınlar açık açık desinler ki: ‘Kürtlere siyaset yapma hakkı yoktur." dedi. 

Figen Yüksekdağ, "Her türlü iddia karşısında kendimizi savunabiliriz. Ancak bunu yapamayacak gariban tanıkları bu şekilde kullanmaktan vazgeçin. FETÖ’cüler iftiracıların önüne nasıl yazılı kağıtlar koyduysa siz de aynısını yapıyorsunuz. Onlar gitti lakin siz onlardan işleri öğrenmişsiniz." diye konuştu. 

Sebahat Tuncel, "Özellikle kadın siyasetçilere söz vermiyorsunuz. Kadınlara karşı özel bir tarzınız var. Milyonlarca kadın buradaki kadınları takip ediyor. Siz ise itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz. Kadın düşmanlığınızı bu kadar açığa çıkarmayın." düşüncesini dile getirdi.

"Böylesini 12 Eylül'de görmedim"

Gültan Kışanak, "Sizin duruşma salonunda kurduğunuz baskıdan dolayı kimin ismini söyleseniz tanığın o kişi hakkında suçlamalarda bulunması beklenir, çünkü korkar. Ben böylesini 12 Eylül’de bile görmedim."  ifadesini kullandı. 

Demirtaş şunları kaydetti: 

225 adlı gizli tanığın dinlenilmesi esnasında mahkeme başkanı tanığı yönlendirdi. Bunlar kayıtlara geçti. İleride bu dava değerlendirildiğinde bunları da ortaya dökeceğiz. Devletin sınırları içerisinde, şiddet yöntemleri kullanmadan, bağımsız bir biçimde legal siyaset yürütüyorsunuz lakin size silahlı örgüt üyesi muamelesi yapılıyor. O zaman legal ve illegal ayrımını nasıl yapacağız? Böyle böyle legal siyaset alanlarını kapatıyorsunuz.  Devran çok hızlı dönecek. Seçimden sonra bizi serbest bırakacaklar beklentisi içerisinde değiliz. Seçimden sonra da kalabiliriz. Biz seçimden sonra adil yargılanacağız diyoruz. Suçluysak yine cezamızı alırız."

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Usta Oyuncu Parla Şenol'dan Kahreden Haber!
1 Mayıs önlemleri açıklandı: Toplu taşımaya kısıtlama, araç parkı yasak
Ormanlık alanda kemikleri bulunmuştu... Berzeg ailesi cinayetten şüphelendiğini açıkladı
30 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
Adana'da Yol Çökmesi: Kamyon Çukura Düştü, Şans Eseri Yaralanan Olmadı