Demirtaş: CHP'nin Anayasa'ya aykırı öneriye onay vermesi ilginç

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin MYK toplantısı öncesi yaptığı açıklamada CHP'ye tepki göstererek "Ana muhalefet partisinin bu basit ve ucuz tuzağı iyi hesap etmesi gerekir. Açık bir şekilde Anayasa'ya aykırı...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin MYK toplantısı öncesi yaptığı açıklamada CHP'ye tepki göstererek "Ana muhalefet partisinin bu basit ve ucuz tuzağı iyi hesap etmesi gerekir. Açık bir şekilde Anayasa'ya aykırı bir teklifin sorgusuz sualsiz destekleneceğini açıklamaları şaşırtıcıdır" dedi.

DİHA'da yer alan habere göre, "AKP'nin derdi, HDP'li milletvekillerini kendilerine bağlı ve bağımlı hamle gelmiş kendilerinden talimat alan yargının kucağına atmaktır" diyen Demirtaş, "Ana muhalefet partisinin bu basit ve ucuz tuzağı iyi hesap etmesi gerekir. Açık bir şekilde Anayasa'ya aykırı bir teklifin sorgusuz sualsiz destekleneceğini açıklamaları şaşırtıcıdır. Takdir kendilerinindir; bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yok, verilmeyecek bir hesabımız yoktur. Soyguncular, talancılar milletin parasını çalanlar, evlerinde para bile dolduracak yer bulamayanların dokunulmazlığı olacak, bizim fikirlerimizden dolayı dokunulmazlıklarımız kaldırılacaksa bu bizim şeref madalyamız olur" ifadelerini kullandı.

Demirtaş,  "Sinne-i millet olacak mı?" sorusuna ise "3 parti birleşip Anayasa'yı değiştirme kararı aldıktan sonra bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Yapacağımız tek şey, bu gerici siyasi intikam için parlamentoda Anayasa değişikliğini göze alan anlayışa karşı dik durmadır" yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor