Demirtaş, hayvan hakları taahhütnamesini imzaladı

Aralarında Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED), Hayvanlara Adalet Derneği (HAD), Marmara Hayvan Hakları Federasyonu, Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), Hayvan Hakları ve Etiği Derneği'nin olduğu çok sayıda...

Aralarında Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED), Hayvanlara Adalet Derneği (HAD), Marmara Hayvan Hakları Federasyonu, Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), Hayvan Hakları ve Etiği Derneği'nin olduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun başlattığı "Hayvan Haklarını Yok Sayan Siyasîlere OY YOK" kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında sivil toplum kuruluşları, cumhurbaşkanı adayları, siyasî parti liderleri ve milletvekili adaylarından randevu isteyerek hazırladıkları taahhütnameyi imzalamalarını talep ediyor. Taahhütnamede "Seçildiğim takdirde doğayı ve hayvanların yaşam haklarını koşulsuz koruyacak ulusal ve yerel bazda çalışmalar yapacağıma söz veriyorum" ifadeleri geçiyor.

DEMİRTAŞ, HAYVAN HAKLARI İÇİN SÖZ VEREN 2. ADAY OLDU
Hayvan hakları savunucularının hazırladığı taahhütnameyi ilk olarak İyi Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener imzalamıştı. Dün ise kampanya bileşenlerinden Hayvanlara Adalet Derneği (HAD) yöneticisi avukatlar, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile tutuklu bulunduğu Edirne Kapalı Cezaevi'nde görüştü. Akşener'in ardından HDP'nin adayı Demirtaş da hayvan haklarını koruyacağına dair söz vererek hayvan hakları taahhütnamesini imzalayan ikinci cumhurbaşkanı adayı oldu.



Demirtaş ile cezaevinde görüşen avukatlardan, Hayvanlara Adalet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Barış Kârlı, "Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş'ın hayvan haklarını koruma yönünde attıkları bu adımın, diğer cumhurbaşkanı adaylarına, siyasî parti liderlerine ve milletvekillerine örnek olmasını diliyoruz. Edirne cezaevindeki görüşmemizde, hayvanların siyasî propaganda, miting malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini, bu tür zorlamaların propaganda amacı ile kullanılan hayvanlara işkence ve ölüm olarak döndüğünü bir kez daha hatırlattık" diye konuştu.

Hayvan haklarını yok sayan siyasîlere oy verilmemesi yönünde topluma çağrıda bulunan hayvan hakları savunucularının, diğer adaylardan randevu talepleri sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Takımdan Sonra Mont Aldı! Acun Ilıcalı'nın Montunun Fiyatı Gören Şok Oldu!
Düğünde Altın Rekoru Kırıldı! Gelin ve Damada Takılan Altınları Duyunca Çok Şaşıracaksınız!
İstanbul'da Korku Dolu Anlar! 3 Gökyüzü Olayı Aynı Anda Yaşandı!
Gıda İle Temas Eden Plastik Malzemelerde Yeni Düzenleme
Bu Cennet Köşe Türkiye'den: Herkes Serinlemek İçin Oraya Akın Ediyor