HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yargılandığı davada darbe ile devrilen ve duruşmada ölen Mursi'nin yaşadıkları ile Türkiye'de kendilerinin yaşadıklarını karşılaştırdı, ikisi için de “utanç verici” dedi. Benzetme yapma amacında olmadığını belirten Demirtaş, "Eminim Mursi'yi içeri atan darbeciler, yargılayan hakimler, o ve arkadaşları içerideyken onları medyada linç edenler Mısır halkı için çok iyi şeyler yaptıklarını düşünüyorlardı" ifadesini kullandı.
HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı davanın beşini duruşması bugün görülmeye başlandı.
HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı davanın beşini duruşması bugün görülmeye başlandı. Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Demirtaş, darbe ile devrilen ve duruşmada ölen Mursi'nin yaşadıkları ile Türkiye'de kendilerinin yaşadıklarını karşılaştırdı, ikisi için de “utanç verici” dedi.
Benzetme yapma amacında olmadığını belirten Demirtaş, "Eminim Mursi'yi içeri atan darbeciler, yargılayan hakimler, o ve arkadaşları içerideyken onları medyada linç edenler Mısır halkı için çok iyi şeyler yaptıklarını düşünüyorlardı" ifadesini kullandı.
Hapishanede normal ölüm diye bir şey olmadığını söyleyen Demirtaş, "Özelikle siyasiler açısından hapisteki her ölüm, rejimin işlediği bir cinayettir" dedi.
"Yargı mühendisliği uygulandı"
Barış Akademisyenleri davası için Çağlayan Adliyesinden canlı yayın yapan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Demirtaş'ın davası hakkında bir hatırlatma yaptı.
Tanrıkulu, "Bir daha hatırlatmam gerekiyor; Anayasa Mahkemesi ve AİHM emsal kararları bugün arkadaşımız meslektaşımız Selahattin Demirtaş'ın görülecek davasında uygulanmadı; hakkında bir yargı mühendisliği uygulanarak Türkiye tarihinde ilk defa en uçtan ceza verildi" ifadelerini kullandı
'MAZLUMUN YANINDA OLURUZ'
Selahattin Demirtaş: “Müslüman Kardeşler çizgisiyle hiçbir zaman yakınlaşmam olmadı. Ancak ilkesel olarak şunun her zaman altını çizdim; siyasi düşüncelerinden dolayı kime saldırı olursa olsun mazlumun, mağdurun yanında oluruz. Kimliğine bakmadan.”
Ne olmuştu?
“Örgüt kurma ve yönetme”, “Örgüt propagandası” ve “Suç ve suçluyu övme” iddialarıyla Demirtaş hakkında 142 yıla varan hapis cezası isteniyor. Diyarbakır’da açılan dava, güvenlik gerekçesiyle Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmıştı.
Demirtaş’ın Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davası, daha önce kendisi hakkında hazırlanan ve dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye gönderilen 31 fezlekenin toplamından oluşuyor.