Demokrat Parti Kongresi Sonrası Kamala Harris'in Kampanyası 540 Milyon Dolara Ulaştı

Kamala Harris’in seçim kampanyası, Demokrat Parti'nin Chicago kongresinde 82 milyon dolarlık bağış artışıyla toplamda 540 milyon dolara ulaştı. Bağışçı sayısında büyük bir artış yaşandı, 200 bin yeni gönüllü katıldı ve bağışların üçte biri ilk kez bağışta bulunanlardan geldi.

The Hill'in haberine göre, Kamala Harris’in seçim kampanyası başkanı Jen O'Malley Dillon, Demokrat Parti'nin Chicago'da düzenlediği kongre sonrası önemli bir açıklama yaptı. Dillon, Harris’in dört gün süren kongrede topladığı bağışların 82 milyon dolar artarak toplamda 540 milyon dolara ulaştığını duyurdu.

Dillon, bağışçı sayısında kayda değer bir artış yaşandığını ve kongre başlangıcından bu yana 200 bin yeni gönüllünün kampanyaya katıldığını belirtti. Ayrıca, bağışların üçte birinin ilk kez bağışta bulunan kişilerden oluştuğunu ve en çok bağışı yapan meslek gruplarının başında öğretmenler ile hemşirelerin geldiğini ifade etti.

Demokrat Parti Kongresi, 19-22 Ağustos tarihleri arasında Chicago'da gerçekleşmişti. Başkan Joe Biden'ın başkanlık seçimi için aday gösterilmesinin ardından, Harris ilk 24 saatte 81 milyon dolar bağış toplayarak bir günde en yüksek bağış miktarına ulaşmıştı. 

ABD'de başkanlık seçimleri sırasında toplanan bağışların miktarı ve bağışçı sayısı, seçim sonuçlarına dair önemli ipuçları sunduğu için dikkatle izleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.