Deniz Kenarındaki Risk: Sağlık Bakanlığı Bu Plajları İncelemeye Aldı!

Yaz sıcaklarında denize girmek cazip gelse de, dikkatli olmak şart. İstanbul'daki plajlar, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde bazılarının kirlilik seviyesinin yüksek olduğu tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı, "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemi" raporunu yayınladı ve İstanbul'un deniz suyu kalitesinde endişe verici bir düşüş yaşandığını duyurdu. Özellikle Florya Güneş Plajı, Riva'daki ve Eyüpsultan'daki Çiftalan plajlarında kırmızı alarm seviyelerine ulaşıldığı belirtildi. Menekşe, Kısırkaya ve Beylikdüzü plajlarının ise temizlik açısından yetersiz bulunduğu raporlandı.

Bu olumsuz durum sadece Marmara Denizi'yle sınırlı kalmayıp, Karadeniz kıyılarında da benzer şekilde gözlemlendi. Kısırkaya ve Çiftalan plajları, kirli sularıyla dikkat çekti. Ancak, temiz ve mavi bayraklı plaj arayanlar için Şile ve Adalar bölgesinin öne çıktığı ifade edildi.

Mavi bayrak, plaj ve marinaların uluslararası çevre standartlarına uygunluğunu gösteren bir eko-etikettir. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından verilen bu ödül, plajların yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, can güvenliği ve çevre eğitimi gibi kriterlere göre değerlendirilmesini içerir. Türkiye, bu program kapsamında dünya genelinde önemli bir konumda bulunmakta olup, mavi bayraklı plaj sayısıyla dünya üçüncüsüdür.

Mavi bayraklı plajlar, deniz suyunun ve çevresel faktörlerin düzenli olarak kontrol edildiği, temizlik ve sürdürülebilir turizm açısından üst düzey standartları karşılayan plajlardır. Bu plajlar, hem yerel halkın hem de turistlerin tercih ettiği, doğal güzellikleri ve sağladığı imkanlarla öne çıkan alanlardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.