Deniz Yücel'den TES tepkisi: SGK, emeklilik güvencesi olmaktan çıkıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, SGK’nın emeklilik sisteminin güvencesi olmaktan çıkarılacağını ve vatandaşların özel sigorta şirketlerine yönlendirileceğini iddia etti. Hükümetin Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) planları tepki çekiyor....

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, hükümetin emeklilik sistemini özelleştirmeye yönelik adımlar attığını iddia ederek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) işlevselliğinin zayıflatılacağını savundu. Yücel, emeklilik hakkının artık özel sigorta kuruluşlarına devredileceğini belirtti.

"ÖZEL SİGORTA DÖNEMİNE GEÇİLİYOR"

Deniz Yücel, Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan ve 2025 yılı sonunda hayata geçirilmesi planlanan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) hakkında uyarılarda bulundu. "Artık yurttaşlarımız SGK'dan değil, özel sigorta kuruluşlarından emekli olabilecek" diyen Yücel, bu düzenlemenin sosyal devlet anlayışına aykırı olduğunu vurguladı. Yücel, "Devletin sağladığı sağlık güvencesi artık olmayacak. Vatandaş, zorunlu olarak özel sağlık sigortalarına yönelecek" dedi.

"EMEKLİLİK SİSTEMİ ÖZELLEŞTİRİLİYOR"

Yücel, hükümetin TES ile SGK’nın emeklilik güvencesini ortadan kaldırdığını belirterek şu sözleri dile getirdi: "Emeklinin düşük maaşı yetmezmiş gibi, şimdi bir de tamamlayıcı sigorta yaptırmak zorunda bırakılacaklar. Hasta olmak, ilaç almak ve tedavi olmak artık lüks hale gelecek."

Yücel, emeklilik sisteminin özelleştirilmesi sürecinin, toplumun sosyal güvenlik haklarını ciddi şekilde zayıflatacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.