Deniz Zeyrek: ÇarPutin’le dans

“Türkiye en azından Montrö Anlaşması çerçevesinde Boğazlardan geçecek savaş gemilerinin denetimini üstlenerek sürecin bir parçası olmak durumunda kalacaktır”

Vladimir Putin'in hafta başında Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararı almasının yankıları dünyada sürüyor. Rusya-Ukrayna krizini değerlendiren Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, “Rusya-Ukrayna çatışması, NATO'nun müdahalesi, bölgeyi bir felakete sürükleyebilir” dedi.

“Türkiye en azından Montrö Anlaşması çerçevesinde Boğazlardan geçecek savaş gemilerinin denetimini üstlenerek sürecin bir parçası olmak durumunda kalacaktır” öngörüsünü ifade eden Zeyrek, şunları kaydetti:

“Peki, Putin, Ukrayna ve destekçileriyle savaşa girip Büyük Rusya için vites yükseltirse, Ankara'nın tavrı ne olur? Bazı iyimser yorumcular, Türkiye'nin Ukrayna'nın yanında yer aldığını/alacağını söylüyor. Ancak biraz önce madde madde sıraladığım örnekleri de hesaba katarsak, Putin'le dansın o kadar kolay olmayacağını siz de görmüyor musunuz? Ankara'nın rutin bir şekilde Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunmakla birlikte, krizin bir tarafı olmak istememesi, iki ülkenin tam ortasında konumlanması kaçınılmaz görünüyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!
Soğuk Havayı Seven Mucize Bitki: -19 Derecede Büyüyor, 2 Metreye Ulaşıyor, Hem Ucuz Hem de Verimli
Türkiye’nin en genç ve en yaşlı ili belli oldu: Bakın en genç il neresi oldu?
Resmi Gazete'de bugün: 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete kararları
Sergen Yalçın'dan Şaşırtıcı Açıklama: Beşiktaş Sorusuna Dikkat Çeken Cevap!