Deniz Zeyrek: 'CHP'nin cumhurbaşkanı adayı tahmin edilenler değil'

CNN Türk'te yayınlanan bir programda Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili konuştu.  Deniz Zeyrek, isim vermeden CHP'nin cumhurbaşkanı adayını tarif etti. Zeyrek aday için "Milli görüşten...

CNN Türk'te yayınlanan bir programda Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili konuştu.  Deniz Zeyrek, isim vermeden CHP'nin cumhurbaşkanı adayını tarif etti. Zeyrek aday için "Milli görüşten oy alacak, ekonomist, sakin görünümlü, CHP tabanının da tepkisini çekmeyecek bir isim" dedi.  

CHP'nin cumhurbaşkanı adayının netleştiğini belirten Zeyrek "Kılıçdaroğlu'nun kafasında aday net. Cuma günü o ismi açıklayacak. Duyduğumuz bir isim ama son günlerde ismi çıkan o iki isim değil. Son günlerde en çok duyduğumuz 3 isim vardı. O da değil. Duyulan bir isim ama favori adaylardan biri değil. Kılıçdaroğlu'nun tarifine uyuyor. Sakin, ekonomist" diye konuştu.

Zeyrek'in aday "CHP tabanının Halk TV ekranlarından tanıdığı isim" tanımı akıllara AKP kurucularından Abdüllatif Şener'i getirdi. 

HERKESİ KUCAKLAYACAK
Ebru Baki'nin "Yılmaz Büyükerşen değil, anladık; Muharrem İnce mi?" sorusuna Zeyrek "Yok o da değil" yanıtını verdi.

Zeyrek adayı bir kez daha şu sözlerle tarif etti: "Duyduğumuz bir isim, ekonomist, sakin bir profili var. Herkesi kucaklayacak, AK Parti tabanından da oy alabilecek, Saadet Partisi tabanından da... İkinci tura kaldığında ikileme düşmenin önüne geçecek gibi görünüyor."

Baki'nin "Abdüllatif Şener mi?" sorusunu Zeyrek, "Ben isim vermiyorum, tarif ettim sadece. Bakalım izleyicilerimiz tahmin etmiş midir? Bugün yarın açıklanır zaten" diye yanıtladı. Zeyrek, Baki'nin bir biri ardına gelen tahminlerini ise "Ebru iyi bir siyaset gazetecisi oldu" şeklinde yorumladı. 

MUHARREM İNCE DEĞİL
Deniz Zeyrek, konuyu Hürriyet gazetesindeki köşe yazısına taşıdı:

"Sabah CNN Türk’teki Parametre programına çıkmadan önce CHP’li kaynaklarımı aradığımda, beklentim Muharrem İnce’nin ismini duymaktı. Ancak bir kaynağım, “Üçü de değil'' dedi.

Doğrusu şaşırdım. Üçü de değilse kim? Prof. Özgür Demirtaş’ın ismi söylenmişti.

“O olabilir mi?'' soruma verilen yanıt “Hayır'' oldu. “Peki kim'' diye sordum.

Cevap şöyleydi:

“Dün gece yoğun bir trafik yaşandı. Genel Başkan, kurmaylarıyla ismi netleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun ''Ekonomist, başarı hikayesi var, sakin, polemiği sevmiyor, bütün kesimleri kucaklayacak’ tarifine de uyuyor. CHP tabanının Halk TV ekranlarından tanıdığı bir isim. Başta tereddüt etseler de oy verebilirler.''

Aklıma gelen ismi başka bir CHP’li kaynağıma sordum. “Olabilir, Genel Başkan geçenlerde bir toplantıda ''parti içinden olması şart değil’ demişti'' diye konuştu.

Başka bir kaynağım, yeni CHP Ankara İl Başkanı’nı ziyarete gittiğinde, il başkanını kendisinden önce ziyaret eden kişinin aynı isim olduğuna dikkat çekti. 
Ben CNN Türk’te bu detayları paylaştıktan sonra, CHP’li başka bir isim aradı, kastettiğim ismi o da tahmin etmiş. Sabah o isimle görüştüğünü söyledi ve aldığı cevabı şöyle aktardı:

“Evet aday benim ama her şey Kemal Bey’in iki dudağı arasında olduğundan salonda duyana dek beklemek lazım.''

Yazının tamamı için


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor