Deniz Zeyrek: Koyun yoğurdu mu inek yoğurdu mu comuş yoğurdu mu

"Beslenme önerisinin maliyetiyle, memleketteki hayat pahalılığını bir arada düşününce Cumhurbaşkanı'nın ülke gerçeklerinden hayli uzaklaştığını düşündüm''

Gazeteci Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "şifa" diyerek tavsiye ettiği karışıma ilişkin olarak, "Keşke 81 milyonun tamamı her gece Erdoğan'ın önerdiği karışımı yiyebilse" düşüncesini dile getirdi.

Zeyrek yazısında, "Erdoğan, geceleri bir kase manda yoğurduna iki üç tane Medine hurması doğruyormuş. Üzerine bir kaşık kestane balı ve biraz da yulaf ezmesi katıp afiyetle yiyormuş. Comuşla ilgili o kadar uzun uzun yazıp, Erdoğan'ın “ilaç gibi” dediği o karışımın maliyetine bakmamak da olmazdı.Gerçek şu ki artık comuş da sütü de nadir bulunan pahalı şeyler. Merak edip baktım (siz de cimri.com'dan karşılaştırmalı kontrol edebilirsiniz). Bilinen güvenilir markalar, bir kilogram manda yoğurdunu 40 ile 80 lira arasında değişen fiyatlara satıyorlar. 98 liraya satan dahi var. Bu arada organik inek yoğurdunun kilogram fiyatı 25 lirayı bulmuş. Kestane balı da manda yoğurdu gibi. 120-130 liraya satan da var lakin güvenilir kaliteli bir kestane balının kilosu 300 ile 500 lira arasında değişiyor.Medine hurması kilosu 125 liraya da var 180 liraya da. Bir kilo yulaf ezmesini 20-25 liraya alabilirsiniz." ifadesini kullandı. 

Zeyrek şunları kaydetti:

"Beslenme önerisinin maliyetiyle, memleketteki hayat pahalılığını bir arada düşününce Cumhurbaşkanı'nın ülke gerçeklerinden hayli uzaklaştığını düşündüm. Keşke 81 milyonun tamamı her gece Erdoğan'ın önerdiği karışımı yiyebilse. Ancak geceleri uyumadan önce bırakın Erdoğan'ın karışımını, içecek ayran bulabilen insan sayısı ne yazık ki her geçen gün azalıyor. Ne demişler? Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü