Denizli 5 gündür yanıyor; 6 helikopter, bin 23 personelle müdahale sürüyor

Denizli Merkezefendi'de 24 Ekim'de başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Zorlu arazi koşullarında, 6 helikopter ve 1023 personel yangınla mücadele ediyor. Yangının yerleşim alanlarına tehdit oluşturmadığı bildirildi.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde 24 Ekim'de başlayan orman yangınına hem havadan hem de karadan müdahale sürüyor. 

Yangın, Başkarcı Mahallesi'ndeki Başkarcı Dağı'nda sarp ve kayalık arazide etkili olurken, kontrol altına alınabilmesi için Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 6 helikopter, 1023 personel, 12 ilk müdahale aracı, 22 iş makinesi ve 67 arazözle çalışmalar devam ediyor. 

Yangının, bin metrenin üzerindeki rakımlı bölgelerde etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler, zorlu arazi şartlarına karşı mücadele ediyor. Helikopterler, dik yamaçlar üzerinde ulaşabildiği alanlarda yangına su atışı yaparken, yer ekipleri iş makineleri ve el aletleriyle yangının yayılma alanında şeritler açmaya çalışıyor. Bazı bölgelerde yol olmaması nedeniyle ekiplerin alevlere ulaşmak için uzun yürüyüşler yapmak zorunda kaldığı belirtiliyor. 

Yangın, Tavas ilçesi Çakıroluk mevkisine doğru ilerlerken, bu durumu engellemek amacıyla birçok jandarma, belediye çalışanı ve sivil toplum kuruluşlarından gönüllüler de çalışmalara katılıyor. 

Yetkililer, yangının yerleşim alanları için bir tehdit oluşturmadığını açıkladı. Öte yandan, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de bölgeye gelerek yangınla ilgili bilgi aldı. Başkarcı Dağı'ndaki ormanlık alanda, 24 Ekim'de henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına müdahale başlatılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.