Denizli Babadağ'da Yıldırım Düşmesi Sonucu Çıkan Orman Yangınında Bin Kişi Tahliye Edildi

Denizli'nin Babadağ ilçesinde Yeniköy Mahallesi'nde çıkan orman yangınında şiddetli rüzgarın etkisiyle Kelleci ve Mollaahmet mahallelerine sıçradı. Bin kişinin yaşadığı Mollaahmet Mahallesi önlem amaçlı tahliye edildi. Yangınla mücadele için ekipler 21 saattir çalışıyor.

Denizli'nin Babadağ ilçesinde Yeniköy Mahallesi'nde yıldırım düşmesi sonucu çıkan şiddetli orman yangını, hızla yayılarak Kelleci ve Mollaahmet mahallelerine sıçradı; yangın sebebiyle bin kişinin yaşadığı Mollaahmet Mahallesi önlem amaçlı tahliye edildi.

Denizli'nin Babadağ ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını hızla yayıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda orman ve itfaiye ekibi sevk edildi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede kontrol dışına çıkarak Kelleci ve Mollaahmet mahallelerine de sıçradı. Mollaahmet Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık bin kişi, yangının tehdit ettiği için önlem amaçlı tahliye edildi.

Gece boyunca sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, orman görevlileriyle birlikte yangına müdahale etti. Şu anda yangın bölgesinde 89 arazöz, 15 iş makinesi ve 347 personel görev yapıyor. Yangınla mücadele çalışmaları dün öğle saatlerinden beri devam ediyor ve şu ana kadar 21 saati aşkın bir süredir sürüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.