Denizli Belediyesi'den TÜGVA'ya bina tahsisi

Vakfa ilişkin kamuoyuna sızdırılan belgeler arasında yer alan bir protokolle, Sayıştay’ın kayda geçirdiği “T Vakfı”nın TÜGVA olduğu ortaya çıktı.

Sayıştay, AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı mali hesaplarına yönelik yaptığı incelemede mevzuata aykırı şekilde taşınmaz tahsislerine yönelik tespitlerde bulunurken, taşınmaz kiralanan vakıflardan birini de “T Vakfı” ifadesiyle kayda geçirmişti.

SAYIŞTAY ‘T VAKFI’ DİYEREK GİZLEMİŞTİ

Vakfa ilişkin kamuoyuna sızdırılan belgeler arasında yer alan bir protokolle, Sayıştay’ın kayda geçirdiği “T Vakfı”nın TÜGVA olduğu ortaya çıktı.

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre; Protokole göre Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında aylık 21 bin 250 TL’ye kiraladığı binanın kullanımını tamamen TÜGVA’ya devretti. Aynı şekilde yapılan kiralama 2018’de de tekrarlandı. Aylık 32 bin 550 TL’lik kiralama bedeli belediye bütçesinden karşılandı.

BELEDİYENİN SORUMLULUKLARI

“Öğrenci Barınma ve Konaklama ve Öğrenci Yurt Hizmetinin Sağlanması” protokolü kapsamında belediyeye bazı yükümlülükler de getirildi. Bu doğrultuda belediyenin sorumlulukları şöyle sıralandı:

“Ortaöğretim ya da yükseköğrenim öğrencilerinin konaklama imkanı için konukevi, yurt, apart, daire, mesken gibi binaları binaları tespit etmek. Bahse konu binalar için kira ve ilgili vergiler ile bunun gibi giderleri ödemek. Sözleşme sonrası ilgili binaları/yapıları/meskenleri öğrenci, konukevi, barınma/konaklama hizmeti/yurt hizmeti vermesi amacıyla Türkiye Gençlik Vakfı’na teslim etmek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!