Deprem Bilimci Naci Görür’den Yeni Uyarı: Tunceli Depremi Sonrası Önemli Açıklamalar

Bugün saat 16:44'te Tunceli Pülümür’de 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından bölgede vatandaşlar arasında paniğe yol açan bu olay, aynı zamanda deprem uzmanlarının dikkatini bir kez daha bölgeye çekti.

AFAD’DAN TUNCELI PÜLÜMÜR DEPREMI AÇIKLAMASI: PROF. DR. NACI GÖRÜR’DEN YENI UYARILAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin ardından deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, daha önce Tunceli bölgesi hakkında çeşitli uyarılarda bulunmuştu. Görür, "Şu anda Tunceli’de bir deprem olmasını bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. Bu bölge, Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucunu oluşturuyor ve bu nedenle bu bölgeye Yedisu Fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalan bu bölge, deprem üretimi açısından kritik bir nokta. Çok uzak bir zamanda değil, deprem meydana gelmesini bekliyoruz" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bugünkü depremin ardından Naci Görür, sosyal medya hesabından yeni bir değerlendirme yaptı. Görür, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Tunceli, Pülümür/Boğazakaraderbent bölgesinde meydana gelen sığ ve 4,0 büyüklüğündeki deprem, muhtemelen 7 Su Fay zonuna paralel bir fay üzerinde gerçekleşti. Küçük de olsa, 7 Su Fayı üzerindeki stres alanını etkileyebilir. Bu bölgede depremler beklediğimiz için endişeleniyoruz. Sevgiyle."

Görür’ün açıklamaları, bölgedeki sismik aktivitelerin ve olası risklerin ciddiyetini vurgularken, yerel halkın ve yetkililerin dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.