Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul için deprem açıklaması yaptı!

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, saat 21:38'de meydana gelen depremin derinliği 10.4 kilometre olarak belirlendi. Depremde ilk belirlemelere göre can kaybı veya yaralanma olmadı.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Yenice, Kalkım ve Altınoluk arasında bir deprem boşluğu olduğunu ve bu boşlukta biriken gerginliğin bir sonucu olarak depremin gerçekleştiğini söyledi.

Prof. Dr. Ercan şunları söyledi:

"Yenice, Kalkım ve Altınoluk arasında yıllardır enerji birikimi olan bir bölge. Bu bölgede bir deprem boşluğu olduğunu biliyoruz. Bugün meydana gelen deprem, bu boşlukta biriken gerginliğin bir emaresi. Bu bölgede daha büyük depremlerin olma ihtimali de var. Bu nedenle, bölgedeki vatandaşların depreme karşı hazırlıklı olması gerekiyor."

Saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Edirne ve Tekirdağ'da da hissedildi.

AFAD verilerine göre deprem, yerin 10.44 kilometre derinliğinde meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre ise depremin derinliği 14.2 kilometre ölçüldü. 

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da, İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili X hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Bursa, M. Kemalpaşa, Ulubat, Manyas, Gönen üstünden Yenice’ye sarkan Kuzey Anadolu Kırığının en güney kolu Edremit kırığıyla Akçay batısında birleşerek Bababurnu’na uzanmaktadır. Bu kırık üzerinde 1964 Manyas, 1964 Gönen, 1953 M7,2 depremleri olmuştur. Yenice, Kalkım, Altınoluk arasında deprem boşluğu vardır. Bugün Yenice-Karasu’da, 14 km’lik odakta M4,9’luk deprem burada biriken gerginliğin bir emaresidir. Bu aralık M6,8 ile M7,4 arasında bir depreme gebedir."

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 Kurban Hizmetleri Tebliği: Yeni Kurallar ve Ağır Cezalar
Kuzey Kore, Kim Jong-Un Liderliğinde 240 mm'lik Çoklu Roketatar Sistemlerini Test Etti
7 ilde 'borsa dolandırıcılığı' operasyonu yapıldı: Birçok kişi gözaltına alındı
Aslı Enver 40 Yaşını kutladı!
İrem Derici ve Gökhan Fırat aşklarına bir şans daha verme kararı aldı!