Deprem bir kez daha ihmal edildi ve başvurular tamamen durdu!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından artan deprem dayanıklılık testi başvurularında ciddi bir azalma yaşanıyor. Geçen yıl günlük 300 başvuru yapılırken, bu rakam haftada 10'a kadar düştü.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvurularında artış yaşandı. Deprem sonrası, İstanbul Teknik Üniversitesi'ne üç ay içinde 4 bin başvuru yapıldı. Ancak, bu talep artışı devam etmedi. Geçen yıl Haziran ayından sonra başvuruların sayısında düşüş gözlendi.

RAKAMLAR DÜŞÜŞTE

Geçen yıl, ortalama olarak günlük 300 başvuru yapılırken, 2024 itibarıyla bu rakam haftada 10'a kadar düştü. Örneğin, 13 Mart'ta sadece 1 başvuru yapıldı. Prof. Dr. Hasan Yıldırım, bu düşüşün nedenlerini açıkladı ve mevcut durum hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Yıldırım, bu durumun birkaç nedeni olduğunu belirtti. "Önceki depremlerde olduğu gibi, bu depremden sonra da bina dayanıklılığına ilişkin inanılmaz bir talep vardı. Ancak, şu anda başvurular aylık 40'a kadar, haftalık 10 civarına düştü. Bunun birkaç nedeni var. İnsanlar başvurmak istiyorlar ancak apartmanda bazı kişiler istemediği takdirde başvuruları engelleniyor. Ayrıca, binanın kötü çıkması durumunda ne yapacaklarını düşündükleri için bazıları başvurmaktan çekiniyorlar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Alper Gezeravcı'dan açıklama: "Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
2024 Adli tatil ne zaman başlıyor?
2024 Ay tutulması ne zaman?
FETÖ Soruşturmasında 44 Kamu Görevlisine Gözaltı Kararı
Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Başarılı Operasyon: 607 Obje Ele Geçirildi, 5 Şüpheli Gözaltında