Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım şirketlerinin ödemelerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazete’de!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, deprem bölgelerindeki elektrik dağıtım şirketlerine avans ödemelerinin erteleneceğini ve temerrüt faizi uygulanmayacağını açıkladı. Karar, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin etkileri nedeniyle alındı ve 1 Ekim 2024’te yürürlüğe girecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, deprem bölgelerindeki elektrik dağıtım şirketlerine yönelik önemli bir karar aldı. 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkileri nedeniyle, bu şirketlerin avans ödemeleri ertelenecek ve temerrüt faizi uygulanmayacak. 

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş., Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. gibi şirketler ve bu bölgelerde faaliyet gösteren tedarik şirketlerinin avans ödeme bildirimlerinde belirtilen bedeller, ilgili fatura döneminin son ödeme tarihi olan 31 Mart 2025'e kadar ertelenecek. Ayrıca, bu erteleme süresince piyasa işletmecisi ve piyasa katılımcılarına temerrüt faizi uygulanmayacak.

Kararın, 1 Ekim 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor. Bu adım, deprem sonrası enerji sektöründeki istikrarı sağlamak amacıyla atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.