‘Deprem Çocukları Araştırılsın’a Ret

Tartışmaları önceki gün Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti, meselenin Genel Kurul’da görüşülmesi maksadıyla araştırma önergesi verdi. Önergede “Depremde kaybolan vatandaşların tespit edilmesi ve , enkazdan çıkan cenazelerin tamamı için kimlik tespiti istendi.

Yaklaşık bir yıl önce meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde en az 55 bin kişi yaşamını yitirdi ve 107 bin 204 kişi yaralandı. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, bu "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremden 13.5 milyon kişi doğrudan etkilendi. Ancak, halen haber alınamayan insanlar bulunuyor ve aileler umutsuz bir şekilde sevdiklerine ulaşmanın çabasını sürdürüyor. Resmi prosedürlere göre, depremin yıl dönümünde arama çalışmaları sona erecek ve ulaşılamayan kişiler "öldü" olarak kabul edilecek.

Ayrıca, 2019'da intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in kaçırıp cinsel istismar ağına kattığı iddia edilen reşit olmayan kızlar arasında Türkiye'den çocukların da olduğu iddiası gündeme gelmişti. Ancak Aile Bakanlığı bu iddiaları reddetmiş ve kayıp çocukların olmadığını belirtmişti. İYİ Parti, bu konuyu Meclis gündemine taşıyarak konunun Genel Kurul'da görüşülmesini istedi. Araştırma önergesinde, depremde kaybolan vatandaşların tespiti, bakan tarafından açıklanan bilgilerin doğruluğunun incelenmesi, enkazdan çıkan cenazeler için kimlik tespiti, DNA örneği alımı ve otopsi yapılıp yapılmadığının araştırılması, çocuk kaçırma iddialarının kapsamlı bir biçimde değerlendirilmesi talep edildi.

İYİ Parti milletvekilleri, depremin ardından yapılan arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu ve devletin tüm konularda başarısız olduğunu ifade ederek, kayıp çocuklar meselesinin ciddi şekilde araştırılması gerektiğini vurguladılar. Ancak, yapılan oylamada AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla İYİ Parti'nin önergesi reddedildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye'yi Bir Hafta Boyunca Etkisi Altına Alacak Çöl Tozu Uyarısı
Dikkat! E-Devlet'te Birikmiş Paranız Olabilir! Hemen Kontrol Edin!
Ünlü Türkücü Meğer Fabrikatörmüş: Mardin'de Üretip Kilosunu 14.000 Euro'ya Satıyor!
Ünlü oyuncu kendisinden 33 yaş küçük eşiyle podyumda!
Emeklilik Hayalleri Gerçek Oluyor! SGK'dan Milyonlara Ücretsiz Prim Desteği!