Deprem uzmanı Ahmet Ercan sele kapıldı

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan ve 33 kişilik ekibi, Ağrı Dağı'na yanardağ incelemesi için tırmandı. Dönüşte ani hava değişimi nedeniyle sele kapıldılar ve Jandarma tarafından kurtarıldılar. Prof. Ercan, Süphan ve Nemrut Dağı'na da çıktıklarını açıkladı.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, yanardağ incelemeleri yapmak üzere 33 kişilik ekibiyle Ağrı Dağı'na tırmandı. Ekip, 3300 metreye kadar 4x4 ciplerle ulaştıktan sonra, dönüş yolunda ani hava koşulları nedeniyle sele kapıldı. Jandarma tarafından kurtarılan grup, bu zorlu deneyimi Süphan ve Nemrut Dağı'ndaki tırmanışlarla tamamladı.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, sık sık depremlerle ilgili vatandaşları bilgilendirmesiyle tanınırken, bu kez farklı bir olayla gündeme geldi. Prof. Dr. Ercan, 33 kişilik ekibiyle birlikte yanardağ incelemeleri amacıyla Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'na tırmandı.

Ekip, 5137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı’nın 3300 metresine 4x4 ciplerle ulaştı. Ancak dönüş yolunda aniden bastıran kar, dolu ve sağanak nedeniyle mahsur kaldılar. Dağdan iniş sırasında sele kapılan grup, Jandarma tarafından kurtarıldı.

Prof. Dr. Ercan, ayrıca Süphan ve Nemrut Dağı'na da çıktıklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.