Deprem uzmanından korkutan açıklama! Bu bölgede, 6.9 büyüklüğünde bir deprem gelebilir

İzmir'in Karaburun ilçesi merkezli deprem gece saatle sabaha karşı gerçekleştir. 4,2 büyüklüğünde depremin ardından 47 sarsıntı daha oldu. Jeofizik Yüksek Mühendisi, Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bu bölge, yeniden toparlanarak 6.8- 6.9 büyüklüğünde bir deprem üretmeye gebe" dedi.

Gece saatlerinde İzmir'in Karaburun ilçesinde meydana gelen deprem, bölge halkında ENDİŞE ve PANİK yarattı. Deprem, geçmişte yaşanan benzer sarsıntıları ve özellikle 6 Şubat gecesini hatırlattı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, depremin BÜYÜKLÜĞÜ ve DERİNLİĞİ hakkında bilgi verildi.

İZMİR'DEKİ DEPREM RİSKİ

İzmir'deki depremin büyüklüğü 4.2 olarak ölçülürken, bu durum VATANDAŞLARI TEDİRGİN etti. Karaburun merkezli deprem, 25 Şubat 2024 tarihinde meydana geldi ve 7.44 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depremin olumsuz bir etkisi olmasa da, UZMANLAR TEDBİR ALINMASI konusunda uyarılarda bulundu.

BÖLGEDEKİ DEPREMLERİN GERGİNLİĞİ

İzmir'deki deprem riskine dair uyarılar yeniden gündeme geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş, İzmir depremi hakkında görüşlerini paylaşarak şehirdeki deprem TEHLİKESİNE dikkat çekti. Bektaş, İzmir'in Sisam, Karaburun ve Çeşme gibi üç SİSMİK KUŞAĞIN kesişme noktasında yer aldığını belirterek, AKTİF FAY HATLARININ arasında stres transferi yaparak YIKICI DEPREMLERE neden olabileceği uyarısında bulundu.

KARABURUN'DA ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR

Karaburun’da 4-5 büyüklüğündeki depremlerin önceki depremlerin ARTÇILARI olarak devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgenin YENİDEN DEPREM ÜRETECEĞİ uyarısında bulundu. Ercan'a göre, bölgedeki depremlerin gerginliği azaltmaya yetmedi ve daha yıkıcı bir deprem bekleniyor.

YAPI ANALİZİ YAPILMALIDIR

Prof. Dr. Ercan, bölgedeki yapıların hızlı bir şekilde taranması gerektiğini vurgulayarak, "HIZLI BİR ŞEKİLDE YER VE YAPI ANALİZİ YAPILMALIDIR" dedi. Aydın için başlatılan proje gibi, İzmir için de benzer çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı
CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol’ün inşaatını durdurdu
İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi