Depremde 11 kişiye mezar olan apartmanın sanıkları tutuksuz yargılanıyor!

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Sinem Apartmanı davasında sanıkların yokluğu dikkat çekti. Müşteki avukatları, binanın yapımında kusur olduğunu savunarak sanıklardan şikayetçi oldu. Mahkeme, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden gelecek bilirkişi raporunu bekleyerek duruşmayı erteledi.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Sinem Apartmanı davasının duruşmasına taraf avukatlarının katılımıyla başladı. Ancak duruşmaya tutuksuz sanıklar müteahhitler Ekrem Naci Sönmez, Hüseyin Zati Yıldırım ve ortağı avukat Ömer Faruk Gerger ile teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Belma Çıngıloğlu gelmedi.

Müşteki avukatlarının beyanları alındı ve binanın yapımında kusur bulunduğu iddialarını dile getirerek sanıklardan şikayetçi olduklarını yinelediler. Cumhuriyet savcısı da dosyayla ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi'nden gelecek bilirkişi raporu ve eksik müzekkere cevaplarının beklenmesi yönünde mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden istenen bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Sinem Apartmanı, Adana'da meydana gelen depremde yıkılan binalardaki yapım kusurlarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 11 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Müteahhitler Ekrem Naci Sönmez, Hüseyin Zati Yıldırım ve ortağı avukat Ömer Faruk Gerger ile teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Belma Çıngıloğlu hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla hazırlanan iddianame Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Sanıklar Sönmez, Yıldırım ve Gerger, 15 Şubat 2023'te tutuklanmış, Gerger 29 Mart 2023'te, Sönmez ve Yıldırım ise ara celsede yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye edilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.