Depremde Zarar Gören Hatay Havalimanı Yeniden Açılıyor: 2026'da Tam Kapasite Hizmet Verecek

Hatay Havalimanı, Kahramanmaraş'taki depremler sonrası zarar görmesinin ardından çift yönlü uçuşlara açılıyor. Ulaştırma Bakanı, yapılan incelemelerin ardından güçlendirme çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

Kahramanmaraş'taki depremler sonrasında zarar gören Hatay Havalimanı, çift yönlü uçuşlara yeniden açılıyor. Ulaştırma Bakanı'nın açıklamalarına göre, havalimanı için başlatılacak güçlendirme çalışmalarıyla 2026'da tam kapasiteyle hizmete geçilmesi planlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde zarar gören Hatay Havalimanı, yeniden çift yönlü uçuşlara açılıyor. Havalimanında 29 Mart tarihi itibarıyla çift yönlü olarak yolcu taşımacılığı başlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da havalimanında araştırmalarda bulunmuş oldu. Havalimanının zemin taşıma gücünün artırılacağı, yüksek ve geçirimsiz bir dolgu üzerine inşa edileceği açıklandı.

Terminal, teknik kule, itfaiye binası, güç santrali, lojman ve garaj binalarının da güçlendirileceği, 3 bin metre uzunluğu ve 60 metre genişliği ile geniş gövdeli uçakların inebileceği şekilde pist, 2 bin 720 metre uzunluğunda yeni paralel taksi yolu, 2 adet hızlı çıkış ve 4 adet bağlantı taksi yolu yapılacağı ifade edildi.

Çalışmaların 2026 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Yıldırım Yangını: 30 Milyon Liralık Zarar!
Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
Türkiye, Gazze'ye 52 bin ton yardım gönderdi: Yardım listesinde birinci sırada