Depremde zarar görmeyen İMO binası, rezerv alan içinde kalması nedeniyle yıkılmak isteniyor

Kahramanmaraş'ta depreme direnen tarihi İMO binası, rezerv alanında yer aldığı için yıkım riskiyle karşı karşıya. Mühendisler, binayı korumak için kampanya başlattı.

Kahramanmaraş'ta depreme karşı direnç gösteren tarihi İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) binası, rezerv alanı içinde yer aldığı için yıkım riskiyle karşı karşıya. Mühendisler, bu durumu engellemek için harekete geçti.

Bölgedeki büyük depremde zarar görmeyen ve simge yapılar arasında yer alan İMO binası, yıkım tehdidi altında bulunuyor. BirGün'ün haberine göre, bina için yıkım kararı, rezerv alanı içinde kaldığı gerekçesiyle gündeme geldi. Mühendisler, yapının korunması için bir kampanya yürütüyor. İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, "Bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde, binanın yıkılması gerektiği yönünde baskılar aldık. Yol güzergahının değiştirilmesi gibi alternatif çözümler önerdik, ancak olumlu bir yanıt alamadık. Yıkımı engelleme şansımız kanuni olarak sınırlı ve bakanlık, bize rezerv alanı içinde yeni bir bina yapmayı teklif etti," dedi.

Mühendisler, depremin anısını yaşatmak için binanın en az bir katının müze olarak kullanılmasını önerdiklerini, fakat bu önerinin de reddedildiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.