Depremden etkilenen 4 il ve 2 ilçe için yeni karar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği ile depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için başvuru ve ödeme sürelerini uzattı. Mücbir sebep hali 30 Kasım’a kadar devam edecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan ''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği'', Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için başvuru ve ödeme süreleri uzatıldı.

Mücbir sebep hali, 30 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu tebliğ ile, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" hükümlerinden faydalanmak isteyen mükellefler, mücbir sebep halinin sona erdiği tarih esas alınarak düzenlenen başvuru ve taksit ödeme sürelerinden yararlanabilecek.

Düzenlemeye göre, mücbir sebep hali devam eden 4 il ve 2 ilçedeki alacaklı idarelere borcu olanlar, 7440 sayılı Kanun kapsamında başvurularını 28 Şubat 2025 tarihine kadar yapabilecekler. 

Yapılandırılan borçların ilk taksitleri (peşin ödeme dahil) için son ödeme tarihi 31 Mart 2025 olarak belirlendi. Bu tarihin resmi tatile denk gelmesi nedeniyle ödemeler, 2 Nisan 2025 Çarşamba günü sonuna kadar yapılabilecek. 

İkinci taksit ödemeleri ise 30 Nisan 2025 tarihine kadar yapılacak; diğer taksitler ise bu taksidi takip eden aylık dönemler halinde ödenecek.

Kanun çerçevesinde alacakları yapılandırılan il özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları dahil tüm alacaklı idarelere, 4 il ve 2 ilçedeki dairelerine bu süreler içinde başvurarak ödeme yapılabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.